Speltips Färjestad – Frölunda 21/3: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 21 mars 2023

Ställningen är 1-1 i matcher i kvartsfinalen i SHL-slutspelet mellan Färjestad och Frölunda. Den tredje matchen spelas tisdagen den 21 mars 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Färjestad – Frölunda

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Färjestad slutade på tredje plats i SHL medan Frölunda tog nio poäng färre och landade på en sjätte plats i grundserien. På så vis är det knapp fördel för de regerande mästarna från Karlstad, men förutsättningarna är jämna mellan de här båda rivalerna. Det har inte minst blivit tydligt i de två inledande matcherna i den här kvartsfinalserien.

Färjestad inledde på hemmais i fredags och kunde då vinna med 3-2 efter att man vänt ett 1-2-underläge. Returen i söndags slutade också 3-2, men den här gången var det hemmalaget Frölunda som drog det längsta strået. Loui Eriksson blev matchhjälte då han gjorde två mål varav det ena det avgörande 3-2-målet med cirka fem minuter kvar av matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmaplansfaktorn avgör

Färjestad har tagit ledningen i båda matcherna och i Scandinavium i söndags var man det bättre laget i den första perioden. I den andra perioden kom dock Frölunda ut med en helt annan aggressivitet och kunde även vända på steken resultatmässigt.

Båda lagen har alltså vunnit sina respektive hemmamatcher med uddamålet och känslan just nu är att det här kan bli en lång matchserie. Hemmaplansfördelen gör emellertid Färjestad gällande till favoriter inför den här matchen.

Karlstad-laget har haft en hel del skadebekymmer under säsongen, men kommer till slutspel med en uppåtstigande formkurva. I den sista grundserieomgången slog man Frölunda i Göteborg och avslutade därmed SHL med fem raka segrar.

Styrkeförhållande är som sagt jämna mellan de här lagen, men i mitt tycke har Färjestad en något högre nivå i sig. Som så ofta är det små marginaler som avgör, men det är nog ingen slump att båda lagen har vunnit sina hemmatcher. Den faktorn tror jag kommer att fälla avgörande även i den här matchen. Mitt spel blir därför en rak etta, att Färjestad vinner under ordinarie tid till 2.06 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner
Odds: 2.06
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 21 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo