Speltips Färjestad – Frölunda 25/3: Studsar tillbaka

Martin Efvergren Publicerat: 24 mars 2023

Färjestad och Frölunda har vunnit båda sina hemmamatcher och ställningen är därmed 2-2 i den här kvartsfinalen i SHL-slutspelet 2023. Den femte matchen spelas lördagen den 25 mars med nedsläpp kl 15:15.

Färjestad – Frölunda

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande mästarna Färjestad BK slutade på en tredje plats i SHL:s grundserie medan Frölunda landade på en sjätte plats. Nio poäng skiljde lagen åt då, men i den här kvartsfinalserien är ställningen helt jämn efter att båda lagen vunnit sina respektive hemmamatcher.

Inför den första matchen var det knapp fördel Färjestad, dels eftersom man slutat före i grundserien och dels eftersom man vunnit tre av de fyra inbördes mötena.

Karlstad-laget kunde också kopplat greppet efter en 3-2-seger i den första matchen. Frölunda vann sedan med samma siffror i returen i Scandinavium. I den tredje matchen vann Färjestad med 3-1 och i torsdags kunde Frölunda kvittera efter en klar 5-0-viktoria i Göteborg.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmaplansfaktorn avgör igen

Torsdagens möte blev det minst jämna hittills mellan de här båda rivalerna. Framburna av en högljudd hemmapublik i Scandinavium kopplade Frölunda direkt greppet om händelserna. Det gav till slut en 3-0-ledning efter den första perioden.

Färjestad höjde sig successivt, men mäktade inte med att resultatmässigt ta sig tillbaka i matchen. Lasse Johansson höll tätt i Frölunda-kassen och födelsedagsbarnet Filip Johansson åkte inte runt ”som om han fyllde år” utan presterade på topp och stod för ett mål och två assist.

Vi har onekligen att göra med två jämbördiga motståndare och mycket talar i nuläget för att det här kan gå till en sjunde avgörande batalj. Båda lagen har ett kraftfullt stöd på hemmais och den faktorn talar, trots 5-0-förlusten senast, till Färjestads fördel.

Jag räknar med att Thomas Mitells manskap kommer ut med en helt annan framtoning när man nu är tillbaka i Löfbergs Arena. Återigen tror jag att hemmaplansfaktorn blir avgörande och att Färjestad således vinner den här femte matchen. Mitt spel blir att Färjestad vinner under ordinarie tid till 2.12 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner
Odds: 2.12
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:15, lördag 25 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo