Speltips Färjestad – Frölunda 29/3: Tillknäppt

Martin Efvergren Publicerat: 28 mars 2023

Det står 3-3 i matcher och nu väntar avgörandets stund i rivalmötet mellan Frölunda och Färjestad i kvartsfinalen av SHL-slutspelet. Matchen spelas onsdagen den 29 mars 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Färjestad – Frölunda

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande mästarna Färjestad slutade på en tredje plats i SHL:s grundserie. Man spelade ihop 90 poäng och var därmed nio poäng bättre än Frölunda som slutade på sjätte plats. Båda lagen släppte in 139 mål men Färjestad gjorde nio mål fler.

Marginalerna har varit små i säsongens SHL och det är ingen större skräll att även den här kvartsfinalserien har gått till en sjunde avgörandet.

Efter de fyra första matcherna hade båda lagen vunnit sina respektive hemmamatcher. Därefter bröt Frölunda trenden då man kunde vinna med 2-1 i Karlstad i lördags. Göteborgslaget kunde därmed avgöra det hela hemma i Scandinavium i måndags, men Färjestad skulle komma att sabba den festen med segersiffrorna 4-2.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget målkalas

Med ett högljutt hemmastöd i ryggen var det Frölunda som kopplade det spelmässiga greppet om den sjätte matchen. Men Matt Tomkins storspelade i FBK-kassen och istället var det gästerna som kunde göra båda 1-0 och 2-0.

Roger Rönnbergs manskap fortsatte att jaga semifinalplatsen och i den tredje perioden hade man tagit ikapp till 2-2. I den sista delen av matchen var det dock Färjestad som var starkast då man gick ifrån till 4-2 som blev slutresultatet.

Värt att notera från matchen är att Frölundas Jere Innala och Filip Johansson var tillbaka i spel medan Färjestad fick klara sig utan Theodor Lennström och Michael Lindqvist på grund av sjukdom.

Nu är det istället Färjestad som har möjlighet att avgöra inför sin hemmapublik i Löfbergs Arena. De gäller också som favoriter till ett odds omkring 2.10 gånger insatsen.

Utan tvekan har vi att göra med två ytterst jämnstarka lag och återigen lär det vara de berömda små marginalerna som fäller avgörande. Hemmafaktorn talar till Färjestads fördel men bortfallen på grund av sjukdom oroar en del.

Frölunda vann det senaste mötet i Karlstad med 2-1 och det har, bortsett från den senaste matchen, inte gjorts fler än fem mål i någon av de övriga fem matcherna. Jag finner anledning att tro att den här sjunde matchen kommer att bli mer tillknäppt tillställning mellan två lag med oerhört pålitliga utposter längst bak i kassen. Mitt spel blir att det görs under 5 mål (asian handicap) till 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5 mål (asian)
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 30 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo