Speltips Finland – Frankrike 17/5: Revanschsugna lejon

Martin Efvergren Publicerat: 17 maj 2023

Hemmanationen Finland gäller som storfavoriter när man ställs mot Frankrike i hockey-VM. Matchen spelas onsdag den 17 maj 2023 med nedsläpp kl 19:20.

Finland – Frankrike

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hockey-VM 2023 arrangeras av Finland och Lettland där grupp A spelar sina matcher i Tammerfors. I den här gruppen hittar vi alltså Finland och Frankrike som nu ställs mot varandra på onsdagskvällen.

De regerande mästarna Finland var huvudfavoriter inför turneringen, men de har fått en ganska tuff start. I premiären åkte man direkt på en snyting då man föll med 4-1 mot USA. Därefter tog man en uddamålsseger mot Tyskland och i måndags blev det förlust i rivalmötet mot Sverige.

Det blev en jämn och tät tillställning där Finland, till stora delar, var spelförande, men utan att riktigt komma åt Tre Kronor. Efter tre perioder var ställningen 1-1 och det hela gick till straffar där Sverige drog det längsta strået.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Klasskillnad

Finland gäller alltså som huvudfavorit i detta VM och nu ställs man mot ett Frankrike som tillhör de lägst ansedda lagen. Så här långt har de emellertid gjort det bra mot jämbördigt motstånd.

Frankrike inledde mästerskapet med att besegra Österrike med 2-1 efter avgörande i förlängning. Därefter gick även matchen mot Danmark till förlängning då ställningen var 3-3 efter tre perioder. Den här gången föll man dock i förlängningsspelet. På tisdagskvällen mötte man Ungern och har därmed ett dygns kortare tid till återhämtning i jämförelse med Finland som hade spelledigt på tisdagen.

De finska lejonen har inte riktigt fått det att stämma så här långt, men allt talar nu för att det här blir en mindre krävande utmaning. Finland gäller som storfavoriter till cirka 1.07 gånger insatsen som vinnare.

Finland har en hel del att bevisa och det tror jag att Frankrike kan få sota lite för här. Det är klasskillnad mellan lagen och med ett revanschsug efter förlusten mot Tre Kronor som extra morot bör finländarna kunna vinna den här matchen med god marginal. Mitt spel blir Finland -3.5 (asian handicap) till 1.80 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Finland -3.5 (asian)
Odds: 1.80
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:20, onsdag 17 maj
TV: 
Stream:  svtplay logo