Speltips Finland – Ryssland 5/1: Bronsmatch i JVM 2021

Simon Pålsson Publicerat: 5 januari 2021

Det är dags för en match om bronspengen i JVM 2021 när Finland ska försöka slå Ryssland i ett direkt avgörande möte den 5 januari 2021.

Finland - Ryssland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sent på kvällen den 5 januari 2021 är det dags för det sista, avgörande mötet för både Finland och Ryssland i pågående JVM 2021. Efter en märklig turnering är det nu dags att ta det hela in i mål och se om det blir en medalj.

Att vända hem till Europa utan medalj, och ha befunnit sig i ett coronapräglat Edmonton i två veckor helt i onödan, skulle förmodligen kännas surt. Efter Sveriges förlust var det många av spelarna som antingen grät eller var förbannade. Det kan man tycka vad man vill om, men det är ett bevis på att spelarna ändå bryr sig.

Nu hade man kanske önskat att det blev lite tydligare i spelet, där Sverige i mitt tycke var lite väl lama i den här turneringen.

Det kostade inte minst i kvartsfinalen mot Finland, där man föll igenom i slutet och släppte in finnarna i matchen i den sista perioden. Då kunde Finland vända och vinna, för att därigenom ta sig till semifinal.

I semin var det Finlands tur att tappa och man förlorade till slut med uddamålet, 4-3, mot USA som nu ska försöka rubba ett svårspelat Kanada i finalen.

Öppen historia

Som ofta, oberoende av sport eller mästerskap, när två förlorande lag ska göra upp om tröstpengen bronset finns det en risk för att matchen kanske inte kittlar tillräckligt mycket. Det kan bli lite avslaget, eller lite uppgivet.

Men ofta brukar det snarare bli full fart framåt, ingenting att förlora, klackarna (om det finns några kvar) i taket. Det finns ingenting att förlora, som jag var inne på, och därmed kan det bara bli åka av.

Så är min känsla att det blir inför den här matchen. JVM-hockey är sådan till sin natur redan och med rådande omständigheter finns det inget att tveka på.

Ryssland åkte på rejält med däng, 5-0, mot Kanada i semifinalen och vill nog gärna avsluta på ett väsentligt bättre sätt.

Över 5,5 mål spelas till 2,15 gånger smeten hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,15
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 23:30, tisdag 5 januari 2021
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: