Speltips Frölunda – HV71 14/10: Bortasvaga

Martin Efvergren Publicerat: 14 oktober 2023

Hemmastarka Frölunda HC tar emot bortasvaga HV71 i lördagens omgång av SHL. Matchen spelas lördag den 14 oktober 2023 med nedsläpp kl 15:15 i Scandinavium.

Frölunda – HV71

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frölunda har, som alltid, höga förväntningar på sig den här säsongen i SHL, men så här långt har bortaspelet varit för svagt. Man kommer nu från två raka förluster och, precis som HV71, har man inte tagit en enda poäng på bortais. Totalt har Frölunda spelat ihop 14 poäng på tio matcher, vilket ger en sjätte plats i tabellen.

I torsdags gästade Roger Rönnbergs manskap ett Skellefteå som man har haft svårt mot. Den här matchen inledde man emellertid starkt, men i den andra perioden tog hemmalaget över. Skellefteå kunde då gå ifrån till 2-0 och i den tredje perioden fastställde man slutresultatet till 3-0.

I omgången dessförinnan föll Frölunda med 4-3 borta mot Modo. Hemma i Scandinavium har man dock vunnit samtliga sina fem matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Frölunda

HV71 har på nytt fått en motig start på säsongen. Framförallt så har nye tränaren Thomas Montén inte fått laget att leverera på bortais där man än så länge, knappt ens har varit nära att ta poäng. Hemma i Jönköping har man dock tagit tre raka segrar. Totalt har man spelat ihop tio poäng på nio matcher i SHL.

I torsdags var det mycket tack vare en storspelande Joni Ortio i kassen som HV kunde besegra Rögle i Husqvarna Garden. Det var annars gästerna som tog tag taktpinnen, men effektiviteten saknades. Det gjorde den däremot inte hos ett HV71 som förvaltade sina chanser och vann med 4-0.

Vi har nu att göra med två lag vars resultat påminner en hel del om varandras. Det svaga bortaspelet talar onekligen till Frölundas fördel här.

Nu väntar en lördagsmatch där hemmastödet lär vara påtagligt i Scandinavium och jag har mycket svårt att se att HV71 ska kunna få med sig någonting härifrån. Ortio lär behöva upprepa den insats han gjorde mot Rögle, men jag tror ändå inte att det räcker. Spelmässigt har HV egentligen inte imponerat ens i de matcher de har vunnit och på bortais har man varit påtagligt veka både offensivt som defensivt.

Som jag ser det talar det mesta för hemmalaget här och mitt speltips blir en raka etta, att Frölunda vinner under ordinarie tid till odds 1.91 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner
Odds: 1.91
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:15, lördag 14 oktober 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo