Speltips, Frölunda – Luleå 8/12: Nu ska det avgöras

Emil Jakobsson Publicerat: 8 december 2015

Dags för den avgörande kvartsfinalen mellan förra säsongens CHL-finalister Frölunda och Luleå. Vinnaren avancerar vidare till semifinalen där Skellefteå eller Davos väntar. 

När lagen möttes förra tisdagen i den första kvartsfinalen spelade vi under 4,5 mål till 2,0 gånger pengarna och vi var helt rätt ute i vår analys över matchbilden. Men en underlig situation där Frölunda fick två minuter utvisning för ett försenat byte precis i slutet av tredje gjorde att Luleå kunde sätta 3-2 vilket sänkte både vårt spel och Frölunda.

Frölunda stod för en riktigt svag match och sett till hur spelet såg ut i främst första och tredje perioden ska de vara nöjda att bara ligga under med ett mål inför returen. Frölunda fick till exempel bara iväg nio skott på mål om man räknar ihop första och tredje perioden.

Göteborgarna kan betydligt mer vilket de även visade i torsdags när de vann seriefinalen mot Skellefteå med hela 6-3 vilket betydde att de återtog serieledningen. Nu gäller de att ta med sig det spelet även mot Luleå och inte falla tillbaka i samma spel som mot Luleå och Örebro där de inte hade rätt skärpa och såg bleka ut.

Ser vi till formen har Frölunda förlorat två av de tre senaste men hemma i Göteborg har de vunnit fyra raka och ser vi till SHL + CHL har de vunnit 16 av 17 hemmamatcher den här säsongen vilket givetvis är urstarkt. Däremot kommer inte tisdagens match spelas i Scandinavium utan den har flyttats till Frölundaborg.

Luleå – SHL:s just nu formstarkaste lag

Gästande Luleå är samtidigt SHL:s just nu formstarkaste lag. De har vunnit fem raka och sju av de åtta senaste om vi inkluderar CHL-mötet mot Frölunda förra veckan utöver de vanliga SHL-matcherna. Samtliga sju segrar har dessutom varit under ordinarie speltid.

En nyckel är defensiven som verkligen kommit ihop med bara elva insläppta mål på de sju segrarna vilket ger ett snitt på 1,57 mål per match. Nu senast klickade även offensiven då de enkelt avfärdade Modo med 6-2 på bortaplan. Segern var klubbens andra raka på bortaplan och ser vi över de sex senaste bortamatcherna har de vunnit tre.

När lagen möttes senaste i Göteborg för så lite som två veckor sedan vann hemmalaget med 4-3 efter inte mindre än tre självmål från Luleå. Frölunda hade innan förlusten nu senast fem raka segrar mot Luleå och på hemmaplan har de vunnit sju av de åtta senaste matcherna mot Luleå.

William Hill långt över andra bolag med sitt odds

Med tanke på att Luleå har ett mål tillgodo och tvingar fram en förlängning trots uddamålsförlust ser jag ett otroligt stort värde i den raka ettan som William Hill av någon underlig anledning ställt ut hela 1,8 gånger pengarna för. En del bolag är nere på 1,61 för ettan och de flesta bolagen ligger på 1,7.

Frölunda har som sagt vunnit 16 av 17 hemmamatcher den här säsongen och har vunnit sju av de åtta senaste hemmamatcherna mot Luleå. Även om Frölunda leder med ett mål i tredje kommer Luleå inte ta ut målvakten eller trycka på mer än vanligt i jakten på en kvittering utan matchen går i så fall till förlängning vilket gör värdet i ettan ännu bättre.

Speltips:

Speltips: Rak etta, Frölunda vinner efter tre perioder (behöver inte betyda att de vinner eventuell förlängning, bara att de har ledningen efter tre perioder)
Odds: 1,8  (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 20:00, tisdag 8/12
TV:  svttjugofyra logo  (TV-tablå)
Stream:  svtplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda 1,8 williamhill logo
Oavgjort 5,05 betrally logo
Luleå 3,8 titanbet logo
Över 4,5 mål 1,75 betsafe logo
Under 4,5 mål 2,08 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: