Speltips, Frölunda – Malmö 30/12: Ännu en seger för serieledarna?

Simon Pålsson Publicerat: 30 december 2015

Årets sista SHL-omgång står på schemat och Frölunda har redan säkrat platsen som serieledare i årsskiftet. Nu står Malmö Redhawks för motståndet i årets sista match.

Klicka här för att hämta 1 000 kronor bonus från Titanbet!

Nu återstår bara en omgång i SHL under kalenderåret 2015. Onsdagen den 30 december spelas dessutom en full omgång från landets högsta serie inom hockeyn och följaktligen står också en rad fina matcher på schemat.

Vårt fokus hamnar, som så många gånger förr den här säsongen, på serieledarna Frölunda. Göteborgarna har rosats i flera månader och det finns ingen anledning att ändra det omdömet. Laget har sett fruktansvärt starka ut under egentligen hela säsongen, sånär som på en liten dipp på några matcher.

Efter landslagsuppehållet precis innan julen har Frölunda sett närmast obehagligt starka ut. Först två komfortabla bortasegrar mot Malmö och Karlskrona, och sen en härlig 3-2-seger borta mot toppkonkurrenten Skellefteå. Där kan vi verkligen snacka formbesked. Den sistnämnda segern innebar också att göteborgarna har säkrat positionen som serieledare när 2015 går över till 2016. Imponerande.

Malmö fortsätter att vara Malmö

För de gästande skåningarna Malmös del ser det inte fullt lika muntert ut. Som nykomlingar är kraven visserligen inte enorma på laget, men den sportsliga ledningen inom klubben har varit tydliga med att laget ämnar slåss om slutspelsplatser direkt. Just nu ligger laget 11:a i tabellen, men med sex poäng upp till den åtråvärda tiondeplatsen.

Nu krävs med andra ord en liten uppryckning för att laget ska blanda sig i slutspelsfighten på allvar. Den offensiv som såg så lovande ut under inledningen av säsongen har stagnerat något på sistone. Laget har också haft förtvivlat svårt mot de stora lagen under säsongen, medan de mot bottenkollegorna faktiskt haft väldigt fina resultat.

Nu väntar årets kanske allra tuffaste bortamatch, dessutom bara veckan efter att Malmö fick stryk av just Frölunda med 3-0, fast på hemmaplan. Att då ta sig till Scandinavium för att möta samma formstarka gäng kan inte vara den roligaste av uppgiften.

Därför tycker vi att NordicBet är överraskande generösa som ger hela 1,80 gånger pengarna på Frölunda -1,5 inför matchen. Det synar vi utan att blinka. Det här bör hemmalaget vinna komfortabelt.

Speltips:

Speltips:  Frölunda -1,5 (asian handicap)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (UNIK: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, onsdag 30/12
TV:    cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda  1,44 redbet logo
Oavgjort  5,90 betrally logo
Malmö Redhawks  6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,5 mål  2,03 betstarsknapp logo
Under 5,5 mål  1,85 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: