Speltips, Frölunda – Örebro 18/10: Håller den tydliga trenden i sig?

Simon Pålsson Publicerat: 17 oktober 2015

Matcherna mellan Frölunda och Örebro har slutat med samma segrare i fyra raka möten. Nu är frågan huruvida den tydliga trenden håller i sig.

Frölunda går som tåget i SHL och göteborgarna toppar tabellen efter nio spelade omgångar. 22 poäng av 27 möjliga är onekligen ett bra facit och det som imponerat allra mest är hur laget spelar sitt anfallsspel. En väldigt fart och en stor tro på sin egen förmåga präglar Frölundas sätt att spela.

Örebro har också imponerat under säsongsinledningen. Visserligen blandas strålande prestationer med diverse bottennapp, bland annat en tung 4-0-förlust borta mot Malmö, men laget har ändå samlat in tillräckligt många poäng för att placera sig sexa i tabellen så här långt.

På sistone har de dessutom visat sig riktigt tunga mot de stora lagen på bortaplan. 4-3-vinst mot Skellefteå borta för någon vecka sedan och 3-2-vinst borta mot Färjestad häromdagen. Det är bevis på att Örebro är att räkna med.

Örebro med psykologiskt övertag

Faktum är att Örebro trivs väldigt bra mot just Frölunda.  Örebro har fyra raka segrar vilket vittnar om att Frölunda passar Örebro väldigt bra.

Vad som är intressant är också på vilket sätt segrarna har kommit. Två raka bortasegrar i Scandinavium med 4-1 säger en hel del, till exempel.

Skadeläget ser lovande ut för båda lagen och här finns egentligen alla möjligheter för en fartfylld historia. Med tanke på att detta är två offensivt starka lag kan vi inte tänka oss annat än en underhållande match. Frölunda har nämligen gjort flest mål av alla lag (38) och Örebro har gjort sju mål på sina två senaste bortamatcher.

Hur som helst tycker vi att spelbolagen målar upp hemmalaget som en lite väl stor favorit. Den raka ettan ger inte mer än 1,50 gånger pengarna hos 10Bet och det är alldeles för lågt. Med tanke på att Örebro brukar göra det svårt för Frölunda tycker vi att det finns fint värde i ett handikappspel på gästerna. Därför spelar vi Örebro +1,5 (asian handicap) till 1,80 gånger pengarna hos Bet365. Det är ett spel som sitter vid uddamålsförlust eller bättre för Örebro.

Speltips:

Speltips:  Örebro +1,5 (asian handicap)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:15, söndag 18/10
TV:   cmorehockey logo(TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda Indians  1,60 betway logo
Oavgjort  5,25 comeon logo
Örebro HK  5,15 betsson logo
Över 4,5 mål  1,75 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  2,25 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: