Speltips, Frölunda – Skellefteå 3/12: Efterlängtad seriefinal

Emil Jakobsson Publicerat: 3 december 2015

En otroligt efterlängtad seriefinal väntar under torsdagen när tvåan Frölunda tar emot ettan Skellefteå. Laget toppar inte bara serien, de gör det dessutom men en otroligt bred marginal då det inför torsdagens matcher skiljer hela elva poäng mellan tvåan Frölunda och trean Växjö.

Skellefteå AIK och Frölunda ser utan tvekan ut som de stora favoriterna att vinna SM-guldet mot våren. Båda lagen står efter 23 omgångar på ynka fyra förlust och tillsammans har det två lagen spelat hem 108 poäng vilket är nästan tio gånger så mycket som jumbon Karlskrona som står på tio inspelade poäng.

Lagen har faktiskt mött varandra en gång tidigare under säsongen i den sjätte omgången och då Frölunda vann hemma i Göteborg med bekväma 6-2. Men Skellefteå var inne i en svagare period då och förlusten var deras tredje inom loppet av fem matcher.

Ser vi till lagens form just nu är det omvända roller. Skellefteå kommer till torsdagens möte med tolv raka segrar i SHL och hela 21 raka matcher (SHL+CHL) utan förluster under ordinarie speltid.

Kommer med två raka förluster

Frölunda har samtidigt förlorat två raka och fyra av deras nio senaste matcher. Spelet har dessutom lämnat en hel del att önska. Båda efter matchen mot Örebro (förlust 5-3 i lördags) samt nu senat mot Luleå (förlust 3-2 i tisdags) har tränaren Roger Rönnberg varit väldigt kritisk till sitt lag.

Efter förlusten mot Örebro lyfte han fram att laget uppträde naivt och saknade tålamod. Efter förlusten mot Luleå sa Rönnberg att han inte kände igen sitt eget lag och frustrationen var tydlig då laget drog på sig två onödiga utvisningar precis i slutet.

Hemmaplan, ingen fördel här

Vanligtvis väger hemmaplan otroligt tungt men bortalaget har faktiskt vunnit sju av de nio senaste matcherna mellan dessa två lag.

Det är även där vi hittar värdet. Skellefteå har som sagt en otrolig formtopp just nu med tolv raka segrar i SHL och har fått med sig minst oavgjort i 21 raka matcher. Frölunda är givetvis en riktigt värdemätare men spelet såg inte bra ut mot Örebro för dem och det såg inte alls bra ut mot Luleå och det kommer krävas betydligt mer om de ska vinna mot Skellefteå.

Att vi får hela 2,15 på Skellefteå inklusive eventuell övertid/straffar känns som en bjudning sett till hur deras spel sett ut den senaste tiden och som vi var inne på, de har presterat bra resultat nere i Göteborg tidigare. Det är Bet365 som erbjuder 2,15 gånger pengarna samtidigt som väldigt många bolag som t.ex. Expekt ligger runt 2,05.

Speltips:

Speltips: Skellefteå vinner inkl övertid/straffar
Odds: 2,15  (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00, torsdag 3/12
TV:  cmorehockey logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frölunda 2,2 nordicbet logo
Oavgjort 4,3 betrally logo
Skellefteå 2,82 redbet logo
Över 4,5 mål 1,67 titanbet logo
Under 4,5 mål 2,2 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: