Speltips, HV71 – Karlskrona HK 12/11: Generöst betalt av William Hill

Spelbloggare Publicerat: 12 november 2015

Bottenfajt står på schemat i torsdagens SHL-matchradda – HV71 får besök av jumbon Karlskrona HK i Kinnarps Arena och på en av mållinorna är spelvärdet stort när ett spelbolag sticker ut näsan i vädret.

När ljuset äntligen skymtade med sin närvaro med flera bra resultat och prestationer i SHL innan uppehållet kom baksmällan nu senast för HV71. Under serieuppehållet har det vankats CHL och man har fått vinka adjö till turneringen efter att ha förlorat med 2-4 över två matcher mot finska Blues.

Returen i Kinnarps Arena (1-1) var klart bättre utförd än match nummer ett, men över 120 minuter var det inte mindre än välförtjänt att Blues var de som fick fira till slut. Man hade svårt att få matcherna dit man ville och de påminde till stor del över hur det såg ut under mardrömsmånaden i oktober, där förlusterna radades upp.

Karlskrona då? De stod för en storskalp under fjolåret när de, trots sina begränsade förutsättningar, avancerade upp till SHL från Hockeyallsvenskan. Väl här har man, som väntat, fått stora problem – men att de skulle vara såhär stora?

Sju pinnar på 16 matcher är ett katastrofalt facit. De två enda vinsterna har kommit mot Djurgården – den senaste precis innan uppehållet, i Hovet, efter att det stått 4-4 efter ordinarie tid och man därefter vann straffarna. Ett litet styrkebesked mitt i all misär, även om man till stor del bjöds på den där tvåan.

20 punkter över näst bästa konkurrent

Synonymt med KHK har varit fartfylld, underhållande och delvis slarvig ishockey; defensivt har man bevisat att man inte håller för nivån i SHL, medan offensiven levererar helt okej. Rannsakan eller ej – det verkar inte som att nykomlingen bemästrar någon annan typ av ishockey.

Målrikt verkar man därmed nästan alltid kunna räkna med när Karlskrona är ena halvan av en match. Hela 12 av deras 16 matcher har bjudit på minst sex baljor under ordinarie tid, fyra i följd likaså innan uppehållet – detta när mållinorna ofta är på 4,5 i en ”normal” SHL-match.

HV71 är klart bättre organiserade, men ändå har hälften av deras SHL-matcher klivit över 5,5-målslinan och när Karlskrona kommer på besök – då är jag övertygad om att man medvetet kommer vilja pressa upp tempot, att försöka få motståndarna ur balans direkt.

Sex mål fick vi skåda i den omvända matchen förra månaden. Liknande siffror här?

Överspelet på 5,5-målslinan betalar runt dubbelt, eller strax över, på de flesta ställen. Detta medan William Hill sticker ut hakan rejält – oddsjustering måste väl nästan vara att vänta? – och betalar 2,30x för övern. 20 punkter bättre än näst bäst betalande konkurrent och det måste helt enkelt synas.

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 12/11
TV:  cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 
 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
HV71 1,36 ladbrokes logo
Oavgjort 6,30 betrally logo
Karlskrona HK 8,00 titanbet logo
Över 5,5 mål 2,30 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,78 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: