Speltips HV71 – Linköping 14/9: SHL-premiär

Martin Efvergren Publicerat: 14 september 2023

HV71 tar emot Linköpings HC i premiären av SHL 2023/24. Matchen spelas torsdag den 13 september 2023 med nedsläpp kl 19:00 i Husqvarna Garden.

HV71 – Linköping

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förra säsongen var HV71 tillbaka i SHL efter att ha varit nere och vänt i Hockeyallsvenskan. Trots det var förväntningarna höga då man på något håll till och med var tippade att vinna serien. Istället blev den en mycket tuff säsong där man harvade i botten och till slut kunde rädda sig från negativt kval.

Till den här säsongen bygger man nytt under Thomas Monténs ledning och under försäsongen har man gjort sitt bästa för att tona ner förväntningarna. Dels genom sättet man har kommunicerat och dels genom att göra svaga insatser på isen. I genrepet mot Malmö i lördags var det ingenting som stämde då man föll med 4-1 hemma i Jönköping.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fartfyllt E4-derby

Linköpings HC har missat slutspel de fem senaste säsongerna då tabellplaceringarna blivit 12, 11, 12, 11, 12. Det är en underprestation sett till de trupper man har förfogat över och som vanligt handlar snacket inför den här säsongen om att man måste höja kravställningen.

LHC har också för ambition att bli tuffare, tyngre och hårdare och för det har man värvat in spelare som William Kreu, Arvid Aronsson och Remi Elie som alla väger in runt 100 kilo. Annars har man, till stora delar, byggt vidare på samma trupp som förra säsongen. På minussidan finns dock att lagkaptenen Oscar Fantenberg har varit skadad under försäsong och det lär dröja ett tag innan han är matchfit.

HV71 har däremot bytt ut stora delar av förra säsongens kärna där flera nyckelspelare inte levererade. Istället har Kent Nubben Norberg primärt värvat finskt med backen Mikael Seppälä och centern Henrik Borgström som de tyngsta namnen.

HV71 gäller nu som favoriter inför det här E4-derbyt som brukar innebära lite extra prestigefyllda och intensiva matcher. Utgången känns emellertid oviss och av försäsongen att döma har Jönköpingslaget inte sett redo ut.

Framförallt har HV haft problem i sitt försvarsspel och det tror jag kan borga för att det kommer göras en del mål i den här matchen. Därtill finns det gott om offensiv spets i båda lagen. Mitt spel blir därför att det kommer göras över 5.5 mål totalt till 1.95 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 14 september 2023
TV:  tv4sport logo
Stream: