Speltips HV71 – Rögle 28/2: Formstarka lag

Martin Efvergren Publicerat: 28 februari 2023

Nästjumbon HV71 tar emot tabellnian Rögle i den 48:e omgången av SHL. Matchen spelas tisdagen den 28 februari 2023 med nedsläpp kl 19:00.

HV71 – Rögle

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

HV71 har höjt sig markant sedan tränarskiftet där Johan Lindbom tog över rollen som huvudtränare efter Tommy Samuelsson. Man går nu en dramatisk kamp för att undvika ett negativt kvalspel.

Inför den senaste omgången i lördags låg HV före Brynäs och därmed ovanför kvalstrecket. Trots att man då kunde vinna en jämn kamp med 3-2 efter förlängning borta mot Linköping blev man ändå passerade av ett Brynäs som vann sin match mot Frölunda.

HV71 är nu en poäng efter Brynäs och varje match, varje poäng framöver kommer att bli väldigt betydelsefull för Jönköpingslaget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmaplansfördelen avgörande

Rögle har också de en hel del att spela för även om de inte har kniven mot strupen. Med 69 inspelade poäng på 47 matcher ligger man på en nionde plats inför den här omgången. Avståndet upp till den åtråvärda sjätteplatsen är fem poäng och lika stort är avståndet ner till den mindre önskvärda elfteplatsen.

Rögle kommer nu till den här matchen med en god trend. I lördags tog man andra raka segern då man besegrade Oskarshamn med 3-0 i Ängelholm. Ser vi till de sju senaste matcherna så har man vunnit fem av dessa. Exakt samma facit har HV71 på sina sju senaste.

Vi har alltså att göra med två formstarka lag och utgången av den här matchen känns ganska oviss. Oddsmässigt är det också väldigt jämnt ställt. Senast lagen möttes vann Rögle med 2-1 hemma. Senaste mötet i Jönköping vann dock HV med klara 6-2.

Det här lär bli en jämn batalj men som jag ser det är det fördel HV71. De har vunnit sina tre senaste hemmamatcher och stödet man har i Husqvarna Garden tror jag blir en avgörande faktor. Mitt spel blir att HV71 vinner inklusive förlängning/straffläggning till 1.87 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HV71 vinner (inkl. förlängning/straffar)
Odds: 1.87
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 28 februari
TV: 
Stream:  cmoreplay logo