Speltips IK Oskarshamn – HV71 22/11: Smålandsderby

Oskar Jörnevik Publicerat: 22 november 2022

Det är dags för Oskarshamn att ta emot HV71, i en match som betyder oerhört mycket. Matchen spelas tisdagen den 22 november med nedsläpp klockan 19.00

IK Oskarshamn - HV71

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oskarshamn har varit nederlagstippade sedan man tog steget upp säsongen 19-20 (första i SHL). Förra säsongen tog man sig till slutspel men fick ge sig mot Rögle, efter en bra matchserie. Årets säsong har inte startat så bra som man önskat och efter 17 spelade matcher ligger man på negativt kvalplats. Oskarshamn har två raka nederlag, men hade innan det tre raka vinster. Hemma i Be-Ge Hockey Center har Oskarshamn inte vunnit efter 60 minuter så här långt, utan man har istället kryssat fem matcher av åtta spelade. Trots att laget inte har någon vinst har man gjort hela 31 mål på hemmaplan, vilket ger ett snitt på knappa fyra mål per match, vilket man är bäst i serien på.

HV71 tog en mycket efterlängtat seger i senaste rundan mot Malmö, hade inför den matchen fem raka nederlag. Trots att HV71 har varit ganska usla i starten har man endast fyra pinnar upp till säker mark, och HV71 har ett bra lag på pappret så det ska inte vara någon fara. Dock är SHL oerhört jämn i år, och två lag måste ju kvala. Trots att HV71 endast har två segrar efter full tid har spelet inte alls varit så dåligt som statistiken visar, problemet är att man inte fått igång en offensiv, endast har HV mäktat med 36 mål, vilket man är sämst på i hela SHL.

Senaste gången dessa lag mötte varandra i Oskarshamn slutade matchen med en förkrossande 7-0 seger till IKO. Den enda spelade matchen mellan dessa lag i år slutade med en seger för Oskarshamn efter sudden. Matcherna mellan Oskarshamn och HV har en tendens till att bli oerhört jämna, och i slutändan avgör någons powerplay. Formen pekar på HV, men stabiliteten pekar på Oskarshamn!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stark förstakedja

Oskarshamn har ett bra lag på pappret, nästan det bästa man ställt upp med i SHL-sammanhang någonsin. Kedjan med Oksanen – Suomela – Karlkvist är mäktig, och en av SHLs allra bästa. Tittar vi på topp 10 i den interna poängligan är det åtta importer. Det finns ett par herrar i detta Oskarshamn som måste upp i standard om det inte ska bli kvalspel. I defensiven finns det massor av skickliga spelare, men även där måste backar och målvakter höja sig minst en nivå, för den potentialen finns där.

HV71 har också ett bra lag på pappret, men fick oturligt Mattias Tedenby skadad tidigt på säsongen, men han är på väg tillbaka. Det kryllar av offensiva spelare i detta HV, Fredrik Forsberg leder interna poängligan på 14 poäng. Lirare som Andre Petersson, Mikkel Bödker, Andy Miele och Tyler Vesel bör höja sig, och ifall dessa herrar gör det kommer HV bli livsfarliga efter jul. Defensivt finns det också skickliga spelare i framförallt Emil Andrae och nytillskottet i Niklas Hjalmarsson (som ännu inte har debuterat än). I mål har den tilltänkta första keepern Joni Ortio inte tagit sig över 90% i räddningar, och behöver göra det för att ta HV till nästa level.

Oerhört oviss match på förhand där Oskarshamn har varit det bättre laget under säsongen, men HV fick energi efter senaste segern. Spelet som vi väljer till matchen är att Oskarshamn gör över 2.5 mål. Det är ganska lätt att förklara varför, det är för att Oskarshamn gör flest mål i ligan på hemmaplan. Av åtta hemmamatcher har Oskarshamn lyckats med att göra över 2.5 mål i sex tillfällen, en av dessa missade tillfällen blev det ändå seger med 2-1. HV71 är seriens sämsta lag i boxplay, medan hemmalaget Oskarshamn är ligans bästa lag i powerplay, bara där kan det smällas in tre kassar under tisdagskvällen. Spelet blir alltså över 2.5 mål (ink förlängning och straffar) för Oskarshamn.

  Sätt in 100 kronor – få 100 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Oskarshamn över 2.5 mål (ink förlängning och straffar)
Odds: 1,66
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, tisdag den 22 november 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: