Speltips inför AIK – IK Oskarshamn 3/1: Vi tror på formen

Simon Pålsson Publicerat: 3 januari 2018

Formen är den faktor som får fälla avgörandet när AIK och IK Oskarshamn gör upp i Hockeyallsvenskan. Vårt speltips betalar 1,78 gånger såsen och synas med glädje.

Här tycker vi oss ha hittat ett väldigt bra speltips inför den hockeyallsvenska omgången som fyller onsdagskvällen i tv-tablån. AIK, som är väldigt formstarka, tar emot ett mycket formsvagt IK Oskarshamn.

Form ska aldrig underskattas i ishockey, som är en sport så extremt beroende av med- och motvind. Inför det här mötet ser vi ett AIK som de senaste veckorna klättrat ikapp och förbi IK Oskarshamn i tabellen och som nu blickar upp mot toppen. Det är bara sex poäng upp till serieledande Timrå och Leksand.

Laget har dessutom varit starka i december, med fem vinster på de sex senaste. Den enda förlusten kom senast mot Timrå, där serieledande var lite för tunga på sin egen hemmaplan. AIK stod dock för ytterligare en stark insats.

Formen fäller avgörandet

Om AIK får anses formstarka och ha medvind i ryggen är det raka motsatsen med IK Oskarshamn, som haft ett par horribla matcher från lucia och framåt. Dessförinnan skuggade laget den absoluta toppen och kunde mycket väl tagit över som serieledare, men efter sex raka förluster är det annat ljud i skällan.

Märk väl att den defensiva organisationen till synes klappat igenom fullkomligt. Laget har nu släppt in – håll i hatten – 32 mål på sina sex senaste matcher. Det ger ett snitt på över fem insläppta per match. Då blir det inte vidare enkelt att vinna matcher.

Med dessa formmässiga förutsättningarna att utgå ifrån finns det väl egentligen ingenting att tveka på. Formen fäller avgörandet i det här hockeyallsvenska mötet.

AIK vinner (ordinarie tid) ger 1,78 gånger skumpan hos Unibet. Tack, säger vi.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  AIK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus!)
Spelstopp:  19:00, onsdag 3/1
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: