Speltips inför AIK – Leksand 24/11: Tungviktsmöte i Hockeyallsvenskan

Simon Pålsson Publicerat: 24 november 2017

AIK och Leksand har båda ambitionen att vara med och slåss om platser i SHL inför nästa säsong. Då krävs styrkebesked i den här typen av tungviktsmöten i Hockeyallsvenskan.

Ett riktigt tungviktsmöte står på schemat den här hockeyallsvenska fredagen när ligan dukar upp en hel drös med matcher. Ingen mäter sig dock med mötet mellan AIK och Leksand.

Båda lagen har inlett säsongen tillräckligt bra för att finnas med i toppen av den hockeyallsvenska tabellen och ser vi till den sista månaden tillhör det här de absolut bästa lagen i hela ligan. Det finns alltså all anledning att hoppas på underhållning.

AIK har i för sig förlorat fem av sina åtta senaste matcher, men har däremellan ett par tunga skalper. 3-1 hemma mot serieledande Timrå IK sticker ut. Nu möter laget ett Leksand som AIK inte förlorat mot sedan 2013. Det är såklart en stor psykologisk fördel att ha med sig.

En vinnare identifieras

Leksand har också öppnat säsongen starkt och ser väldigt bra ut nu, med två förluster på sina elva senaste. 2-0-förlusten borta mot Almtuna sved ordentligt, men i övrigt har laget sett väldigt bra ut. Allra främst mot lagen på den nedre halvan har Leksand haft en tydlig förmåga att bara städa av sitt motstånd. Det är en viktig egenskap för att inte slösa för mycket energi.

Nu åker laget alltså till huvudstaden med hopp om poäng, men det här är en match där formen läggs något vid sidan. Det finns så många andra parametrar, bland annat det faktum att AIK nu har sex raka vinster mot Leksand.

Magkänslan säger att trenden överlever fredagen.

AIK vinner (inklusive övertid) spelas till 1,85 gånger insatsen hos bet365.

  Registrera dig hos bet365 här!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips:  AIK vinner (inklusive övertid)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Registrera dig här! Regler & villkor gäller.)
Spelstopp:  19:00, fredag 24/11
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: