Speltips inför AIK – Leksand 27/2: Viktigt toppmöte i Hockeyallsvenskan

Simon Pålsson Publicerat: 27 februari 2018

Det hockeyallsvenska toppmötet mellan AIK och Leksands IF är helt klart den match som inte går att missa från den inhemska ishockeyn under tisdagen. Här står väldigt mycket på spel.

Det återstår bara några omgångar i Hockeyallsvenskan innan kvalserien, det som den här säsongen går under namnet Svenska Spel Trophy, drar igång om i runda slängar två veckor. Återstår gör ett par riktiga kanonmatcher och det ska bland annat avgörs vilka två lag som går direkt till den hockeyallsvenska finalen.

Två lag som gör upp om andraplatsen bakom Timrå i tabellen är Leksand och AIK. I ärlighetens namn är det lite vinna eller försvinna vad gäller den hockeyallsvenska finalen för AIK i tisdagens hemmamatch mot Leksand. Om det blir förlust är chansen att ta sig dit i stort sett obefintlig, medan en seger skulle göra att det plötsligt blir spännande. Med tanke på att Leksand har fem poäng till godo på AIK i tabellen finns det liksom ingen tid att spilla.

Sådana förutsättningar sätter oundvikligen en viss prägel på matchen och lär göra att AIK går ganska hårt för segern. Skulle laget hamna i ett underläge eller om matchen står och väger på ett oavgjort resultat finns det ingenting att förlora på att faktiskt gå för vinsten. Det är ett faktum som i grunden skulle kunna öppna för en hel del mål i matchen.

Gästerna känns hetare

Ett annat sätt att se på saken är att Leksand nu har en drömchans att i stort sett säkra en plats till den hockeyallsvenska finalen, där laget sedan gör upp med Timrå i bäst av 5 matcher om att få möta det sämsta laget från SHL i ett direkt avgörande kval. Som vanligt är termerna och matematiken lite väl snåriga i Hockeyallsvenskan, men poängen är att Leksand skulle må väldigt bra av att vinna här.

Således är det här en ganska skön match för gästerna, som kan åka till huvudstaden med förhoppning om att döda spänningen gentemot AIK och samtidigt inte ha så fasligt mycket att förlora. Visserligen finns Pantern bara en poäng bakom AIK och då sex poäng bakom Leksand, men övertaget är trots allt tydligt med fyra matcher kvar.

Jämnt? Förmodligen. Målrikt? Inte omöjligt.

Vad som känns än mer intressant är det faktum att Leksand har betydligt bättre form just nu. AIK kommer med tre raka förluster och har darrat betänkligt när det väl dragit ihop sig. Samtidigt har Leksand fyra vinster på sina fem senaste, varav två riktigt tunga segrar mot topplagen Almtuna (9-0!) och Pantern (3-1). Det talar för Leksand.

Här tycker vi att Leksand sitter i förarsätet på förhand.

Leksands IF +0.0 (asian handicap) spelas till 1,98 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Leksands IF  +0.0 (asian handicap)
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 27/2
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: