Speltips inför AIK – Modo 26/1: Mål ska det bli

Simon Pålsson Publicerat: 24 januari 2018

Förutsättningarna för ett riktigt målkalas finns på plats när fredagens hockeyallsvenska godbit mellan AIK och Modo ska avgöras. Nedsläpp 19:00 och redan nu kliver vi in med ett bra speltips.

Fredag. Hockeyallsvenskan. Allt är med andra ord som vanligt inför helgen och den här gången fokuserar vi på mötet i huvudstaden, där AIK står som hemmalaget i mötet med Modo.

Båda lagen har ambitionen att finnas med i kvalserien senare i vår, men i skrivande stund ser den drömmen betydligt troligare ut för AIK. Laget ligger just nu på fjärde plats med bara tre poäng upp till Leksand på andraplatsen. Samtidigt är laget det näst mest målglada laget i hela serien, varpå det finns goda anledning att hålla deras chanser ganska högt i nuläget.

För att befästa sin position i tabellen lär AIK vara myket benägna om att gå för vinsten här, mot ett Modo som också gjort sig kända som ett målrikt lag så här långt. Ser vi till AIK:s två senaste matchern finns det dock viss anledning att känna en oro, sedan laget förlorat två på raken utan att imponera spelmässigt dessutom. Å andra sidan är laget inne i en trend med poäng i tolv (!) raka matcher, så kanske finns det visst fog för att inte känna någon oro.

Modo trivs i huvudstaden

Modo tar alltså resan upp till Stockholm på fredagsmorgonen och kommer sedan att sova över i staden för att på lördagen ta sig hem till Örnsköldsvik igen. Det blir en vilodag innan det åter är dags att möta AIK, på söndag, men då som hemmalag.

Det ska sägas att Modo faktiskt har trivts ganska bra i huvudstaden tidigare, då baserat på resultaten i mötena med just AIK. I fyra raka matcher, från 2013 och framåt, har laget gjort minst två mål på besök hos AIK. Många gånger för vi också se ganska målrika matcher mellan lagen, där fem av de sex senaste slutat med minst fem mål. Ser vill hur lagen presterat i Hockeyallsvenskan den här säsongen – där båda gjort sig kända som målfarliga lag framåt – finns det all anledning att bejaka den trenden inför den här matchen.

Modo gjorde dessutom fem senast, visserligen två i öppen kassa, i mötet med Tingsryd och har därmed positiva tongångar inom laget. För egen del tror vi på en öppen och svängig historia här, något som borde gynna möjligheterna till mål.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) synas till 1,80 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 26/1
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: