Speltips inför AIK – Oskarshamn 16/3: Felaktig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 15 mars 2018

Trots ett tydligt favoritskap på hemmalagets axlar menar vi att den här matchen är oerhört öppen på förhand. Statistiken från grundserien talar dessutom för Oskarshamn när laget nu gästar AIK i slutspelsserien.

Med två omgångar kvar av slutspelsserien i Hockeyallsvenskan är spänningen onekligen på topp. Den oerhört jämna tabellen gör att inte mindre än fyra lag har realistisk chans att nå den avgörande matchen mot Leksand nästa vecka.

Två av lagen som är kvar i fighten är AIK och Oskarshamn, där framför allt gästerna har imponerat under de tre första matcherna här. AIK klev in i slutspelsserien med bäst förutsättningar, men har inte lyckats förvalta det riktigt hela vägen. Visst, två segrar på de tre första matcherna är visserligen helt okej och gör att laget är med i fighten fortfarande, men förlusten mot Södertälje lär svida. Oskarshamn har vunnit två matcher, mot Pantern och Södertälje, men förlorade i förlängning mot Björklöven senast.

På det hela taget måste vi säga att Oskarshamn ser ut att ha toppat formen något bättre och känns oerhört svårslagna nu. AIK å sin sida har det lite kämpigare och det verkar ha gått lite i lås vad gäller enkelheten i framför allt anfallsspelet för 08-laget. Allting känns lite mer omständigt.

Pallar AIK verkligen trycket?

I skrivande stund hittar vi AIK på åtta poäng, då i delad ledning med Björklöven i slutspelsseriens tabell. Oskarshamn skuggar en poäng bakom, varpå den här matchen mycket väl kan bli avgörande för vilket lag som tar rygg där i toppen. Med tanke på att det är näst sista omgången finns ingen tid att spilla.

Inför matchen håller spelbolagen AIK som klar favorit och med tanke på tabellplaceringen i den ordinarie hockeyallsvenskans tabell samt det faktum att laget nu spelar på hemmaplan går det möjligen att förstå. I våra ögon är favoritskapet dock högst överdrivet och Oskarshamn bör ha en god möjlighet att ställa till det.

Tänk på att det här blir femte gången för säsongen som lagen faktiskt möter varandra och vid samtliga fyra tidigare tillfällen är det Oskarshamn som har gått segrande ur striden. Säga vad man vill, men det kan omöjligen bara vara en slump.

Med tanke på utgångsläget och att båda lagen helst vinner matchen lär det kunna bli en målrik fight, men det är inte där vi tar vår utgångspunkt. Det känns som att Oskarshamn bör ha bra slagläge här och en förlust känns inte särskilt nära till hands. Tvärtom.

Oskarshamn +0.0 (asian handicap) spelas därför till 2,38 gånger såsen hos Unibet. Det är samma spel som draw no bet och vi får alltså pengarna tillbaka vid oavgjort.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  IK Oskarshamn +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,38 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 16/3
TV:   (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: