Speltips inför Brynäs – Växjö Lakers 20/3: Samma visa igen

Simon Pålsson Publicerat: 20 mars 2018

Risken är nog stor att det blir samma visa för andra matchen i rad när kvartsfinalen mellan Brynäs IF och Växjö Lakers slår sig ner i Gävle. Favoritskapet är tydligt inför mötet.

Precis som vi var inne på i vårt speltips inför den första matchen var det klasskillnad när Växjö Lakers och Brynäs gjorde upp i helgen. I den första kvartsfinalen mellan lagen kunde ett för dagen starkt Växjö Lakers vinna med komfortabla 4-1 och då inte ens förta sig.

Snarare var känslan att där finns ytterligare att ta på hos laget, som nog väldigt gärna dödar den här matchserien så tidigt det bara går för att undvika att slösa onödig energi i ett tidigt skede av slutspelet. Förhoppningen är som bekant att resan ska pågå hela säsongen ut och då kommer det garanterat tuffare motståndare på resan fram mot ett eventuellt SM-guld.

Det som man trots allt får ge Brynäs i det här skedet är att de sett till att hitta någon form av topp i sin form inför slutspelet. En horribel avslutning på säsongen i grundserien gjorde att orosmolnen var många inför åttondelsfinalen mot Luleå, men där kunde Brynäs samla kraft och vinna med 2-1 i matcher. Det må vara ett styrkebesked, men den lilla formtoppen räckte såklart inte till borta mot seriesegrarna Växjö Lakers.

Hemmaplansfördelen hjälper föga

Nu har Brynäs fördelen av att få spela på hemmaplan och visst, det stärker såklart lagets chanser med ett par procent. Å andra sidan tillhör Brynäs lagen som inte direkt blir bättre av att spela inför sin hemmapublik. I grundserien tog laget lika många poäng hemma som borta, något som åtminstone är ett tecken på att de inte når några fantastiska höjder bara för att det råkar bli match hemma i Gävle.

Föga förvånande är Växjö Lakers samtidigt svensk ishockeys klart bästa bortalag, med 17 vinster på sina 26 bortamatcher under grundserien. 56 inspelade poäng på 26 bortamatcher ger också ett snitt på klart över två poäng per match. Det är siffror som talar väldigt mycket för sig själva.

Här tycker vi att det första mötet var en klar fingervisning på den klasskillnad som trots allt råder.

Växjö Lakers vinner (ordinarie tid) spelas till 2,10 gånger krämen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kronor bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Unik: Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 20/3
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: