Speltips inför Calgary Flames – Colorado Avalanche 24/2: NHL-fokus

Simon Pålsson Publicerat: 22 februari 2018

När vi nu riktar blickarna mot världens bästa hockeyliga är vårt fokus på målmarknaden. Calgary Flames står värd för lördagens möte med Colorado Avalanche.

Med en OS-turneringen som så sakteliga glider mot sitt slut är det bara naturligt att åter riktiga lite mer intensiva blickar mot ishockeyn på andra ställen runt om i världen, däribland andra sidan Atlanten där NHL pågår för fullt.

På lördagskvällen väntar mötet mellan två sargade lag i Calgary, där hemmalaget Flames tar sig an Colorado Avalanche. Som neutral åskådare kan det nog en finnas en hel del att hämta från denna tillställning, då i termer av mål. Det är åtminstone vårt ingångsvärde till det hela.

Ser vi till tabellen är det här två lag som båda fortfarande drömmer om slutspel, men om så ska bli fallet krävs en uppryckning under våravslutningen för att avancera något i tabellen. Sett till målfabrikation har båda lagen svarat för starka säsonger och det är helt klart där styrkan ligger i båda läger.

Spel på målmarknaden

Calgary Flames har spelat idel målrika matcher på sistoe, där bara en av de 13 senaste slutat med mindre än fem mål. För Colorado Avalanche är trenden inte riktigt så stark, men då defensiven varit en akilleshäl hela säsongen får vi åtminstone ofta se en hel del mål åt ena hållet i deras matcher.

Det ska sägas att det här är två väldigt sargade lag sett till skador. Mike Smith, Marek Hrivik och Kris Versteeg missar matchen för Calgary Flames. Därtill är Micheal Ferland osäker till spel och kommer att testas sent.

Frågan är om inte skadeläget är ännu värre för Colorado Avalanche och då primärt på defensiva positioner. Anton Lindholm, Erik Johnson, Mark Barbeiro och Sergei Boikov kommer inte till spel. Sven Andrighetto och Vladislav Kamenev är inte heller tillgängliga, medan målvakten Jonathan Bernier har problem med en huvudskada och lär testas sent inpå matchstart.

Här tänker vi mål. Det tänker vi inte hymla med.

Över 5,5 mål spelas till 1,90 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Unik: Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  22:05, lördag 24/2
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: