Speltips inför Calgary Flames – Tampa Bay Lightning 2/2: Bra slagläge

Simon Pålsson Publicerat: 1 februari 2018

Slagläget är fint för Tampa Bay Lightning inför bortamötet med Calgary Flames, ett lag som de gärna tar revansch på efter den chockerande förlusten senast lagen drabbade samman i NHL-ishockeyn.

Tampa Bay Lightning toppar NHL när säsongen är i runda slängar 50 omgångar gammal och det har laget gjort under i stort sett hela säsongen. Nu går det inte riktigt att hålla den höga poängutdelningen intakt under en hel säsong, varpå laget tappat lite sett till resultaten på sistone. Å andra sidan är det en klar styrka att ständigt vara med i toppen, även fall det nu bara är en poäng ner till Vegas Golden Knights.

Med 176 gjorda mål framåt är laget det överlägset mest målstarka i hela serien och däri ligger en stor del av förlkaringen till succén. 28 vinster efter full tid är även det ett imponerande facit och ser vi till statistiken är Tampa Bay Lightning i stort sett lika bra på bortaplan. Det visar sig inte minst nu när de befinner sig på en bortaturné, där det på de fyra senaste bortamötena blivit tre segrar. Förlusten, 3-1, kom borta mot toppkonkurrenten Winnipeg Jets.

Därför är det ett lag som garanterat går för segern som gästar Calgary Falmes här, innan de åter vänder hem för spel på hemmaplan.

Riktigt deppig form för Flames

Sett till formen på sistone har det varit en betydligt deppigare period för Calgary Flames, som om de ska kunna ta sig till slutspel behöver göra en bra avslutning på grundserien. Å andra sidan är det löjligt jämnt och just nu skiljer det faktiskt bara 13 poäng upp till serieledande Tampa Bay Lightning. Å andra sidan är det en bra bit med tvåpoängssystemet.

Med fem raka förluster finns det viss anledning att ifrågasätta formen hos hemmalaget, där självförtroendet tros vara stukat. Mot bättre lag har laget konstant svårt att ta poäng, även fall de faktiskt bortaslog just Tampa Bay Lightning med hela 5-1 för två veckor sedan. Ytterligare en sådan seger känns dock direkt osannolik.

En fördel för hemmalaget här är att deras skade- och avstäningssituation är väldigt ljus för närvarande. Endast en spelare, Kris Versteeg, väntas missa just den här matchen. Ungefär liknande är läget för gästande Tampa Bay Lightning, som fortsatt har två spelare på sin skadelista. Det handlar om Ondrej Palat och Peter Budaj, spelare som kommer att missa en längre period.

Vår känsla talar för gästerna här, men att matchen blir jämn. Inte förlorar Tampa Bay Lightning två raka matcher mot Calgary Flames.

Tampa Bay Lightning draw no bet synas till 1,88 gånger såsen hos Betser. Då får vi pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tampa Bay Lightning draw no bet
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  03:00, fredag 2/2
TV:    viasatxtra logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: