Speltips inför Colorado Avalanche – Ottawa Senators 10/11: Globen är skådeplatsen

Simon Pålsson Publicerat: 10 november 2017

NHL på svensk mark, närmare bestämt i Globen. Colorado Avalanche tar sig an Ottawa Senators, där det sistnämnda laget får ses som favoriter så här på förhand.

Nu får den svenska hockeypubliken äntligen chansen att njuta av lite NHL-hockey på plats. Globen är nämligen skådeplatsen för helgens dubbelmöte mellan Colorado Avalanche och Ottawa Senators.

Första matchen spelas 20:00 på fredagskvällen och här finns det all anledning att ha höga förväntningar. Om vi ser till lagens säsongsinledningar är det tydligt att det här är två offensivt viktade lag, som inte sällan spelar rena målexplosioner till matcher.

Väl på plats i Sverige tar vi för givet att båda lagen – som har ett par tunga och framstående svenskar var – gärna visar sig från sin bästa sida inför publiken här. Troligen får vi se två lag med en offensiv approach till matchen, inte minst med tanke på att båda lagen fått många dagars vila innan matchen.

Erik Karlsson kommer att synas

Det kryllar av skador hos Colorado Avalanche, som därmed låtit flera tunga spelare stanna kvar på kontinenten där borta andra sidan Atlanten. Två svenskar, Anton Lindholm och Carl Söderberg, missar tyvärr matchen. I övrigt är Sergei Boiskov, Tyson Jost och Matt Nieto inte tillgängliga. Därtill är ytterligare tre spelare högst osäkra, däribland Colin Wilson, Blake Comeau och J.T. Compher. Tungt för Colorado Avalanche alltså.

Skadeläget är betydligt bättre för gästerna, som visserligen fått klara sig utan den offensiva nyckelspelaren Bobby Ryan ett tag. Mark Borowiecki har varit sjuk ett tag och lär inte spela förrän han är helt kry. I övrigt kommer Ottawa Senators med bästa möjliga trupp till matchen.

Känslan är som sagt att det luktar mål här. Ottawa Senators känns som favoriter till att stå för merparten av målen. Laget har gjort minst tre mål i sju av sina åtta senaste matcher. Med tanke på att Colorado Avalanche har släppt in minst tre mål i nio raka matcher borde Ottawa Senators således ha väldigt goda möjligheter att såra sina motståndare i Globen.

Ottawa Senators över 3 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,90 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt tre mål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Ottawa Senators över 3 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, fredag 10/11
TV:    tv3sport logo  viasathockey logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: