Speltips inför Djurgården – Färjestad 12/10: Fel favorit på Hovet

Spelbloggare Publicerat: 12 oktober 2017

Det väntas bli en publikfest i Stockholm när klassikermötet mellan Djurgårdens IF och Färjestad BK, som båda är mycket formstarka, ska utspelas på Hovet. Spelbolagen tror på en jämn historia – vi likaså – men där fel favorit plitats ner.

Pinnarna bara trillar in för såväl Djurgården som Färjestad. Vilket lag ska tas ner på jorden?

Stockholmarna står stärkta med fyra vinster på följden och är nu placerade på tredjeplatsen i SHL – och ett hopp samt tro på att återigen bli en maktfaktor i den svenska ishockeyn har vuxit fram. Truppen innehåller en salig blandning av talang, rutin och kvalitet. Stjärnförvärvet Rene Bourque, från Kanada och truppens enda utländska spelare, är en av de främsta pjäserna bakom succén – fem baljor på sju matcher.

Och för Färjestad har succén varit ännu större! De har bara förlorat en match, dessutom på övertid, vilket var i en tuff bortamatch mot Malmö Redhawks, och vunnit resterande. Fem av sex under ordinarie tid, ska nämnas. Detta superfacit placerar dem som etta i tabellen, tre pinnar före kvällens motståndare.

Vunnit 11/13 senaste inbördes mötena

Det är en fullspäckad senare del av SHL-veckan som väntar, och det här är förstås en av huvudmatcherna. En av de mest intressanta och spännande.

Spelvärde tycker vi också oss ha funnit, mycket fint sådant. Förvisso instämmer vi med oddssättarna om att en öppen och svårtippad klassiker väntar på Hovet, men skillnaden är att de vill presentera DIF som favoriter – vi FBK. Detta öppnar upp en värdelucka.

På pappret värderar undertecknad Färjestad som något bättre av en enkel orsak – att Djurgårdens backuppsättning innehåller många frågetecken. Lagets stora akilleshäl. Gästerna känns mer stabila över hela banan, även om deras offensiv överordnar backsidan ur kvalitetssynpunkt.

Även om DIF också presterat fantastisk hockey de senaste veckorna, är det omöjligt att inte slås hårdare av vad Färjestad levererar; sex av sju matcher vunna, enda förlusten på övertid mot ett starkt Redhawks. Offensiven är rentav briljant och det verkar som att mycket ska till för att stoppa dem just nu.

En faktor som kan spela in, även om den ska tas med en nypa salt, är också att FBK varit den bättre parten i de senaste årens inbördes möten. Hela 11 av de 13 senaste är vunna. Statistik som stärks här?

Färjestad att vinna, inklusive övertid och straffar, plockas till 2,05 gånger pengarna hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Färjestad ML, vinner inkl. övertid & straffar
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 12/10
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: