Speltips inför Djurgården – Linköping 22/3: Två trötta lag

Simon Pålsson Publicerat: 22 mars 2018

Den maratonlånga matchen mellan Djurgårdens IF och Linköpings HC i kvartsfinal 2 får möjligen en effekt på det tredje mötet mellan lagen, som nu spelas på Hovet.

Först i den sjätte (!) perioden avgjordes det andra mötet mellan Djurgården och Linköping i lagens SM-kvartsfinal. En oerhört jämn match, som i ärlighetens namn hade kunnat sluta precis som hur som helst, tog då slut och publiken kunde traska hemåt i natten.

Det gör också att det står 1-1 efter två spelade matcher, varpå Linköping förmodligen räddade spänningen i matchserien. Att ha ett Djurgården som åkte hem till Hovet i Stockholm med 2-0 i matcher skulle vara väldigt svårt att vända, inte minst med tanke på den formmässiga skillnad som vi tycker oss se mellan lagen.

Glöm inte heller att Djurgården såg extremt starka ut i öppningsmatchen i kvartsfinalen, då de åkte ifrån till makalösa 6-1 inför sin hemmapublik. Där och då kändes det som att Linköping skulle få svårt att någonsin hävda sig, men väl på hemmaplan tog de ner tempot, spelade en fysisk ishockey och såg till att vara mer täta bakåt. Det bar frukt.

Tydligt favoritskap trots allt

Visst, tack vare vinsten på övertid skakade Linköping åter liv i spänningen och öppnade samtidigt upp kvartsfinalen till att bli både längre, mer intensiv och faktiskt mer öppen i bemärkelsen att det inte längre är helt självklart vilket lag som ska gå vidare. Å andra sidan känns det som att Djurgården har en högre höjd i sitt lag och att de kommer att lösa det här till slut.

En stor del till det är deras spel på hemmaplan, där Hovet verkligen blivit en borg för Djurgården. Det märks inte minst i viktiga matcher, då det dels kommer en hel del publik och dels spelarna känner sig uppenbart trygga. 6-1 i den första kvartsfinalen är om inte annat ett starkt bevis på det och det är också en insats samt ett resultat som förmodligen tynger Linköping ganska ordentligt inför den tredje matchen i kvartsfinalen.

Det blev visserligen förlust i bortamötet, men vi vidhåller att Djurgården är det bättre laget här och det bör märkas. Två tröttkörda lag som bara får en vilodag kan sätta sin prägel på matchen, men vad gäller utkomsten av matchen har vi en klar favorit.

Djurgårdens IF vinner (ordinarie tid) spelas till 1,89 gånger insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Djurgårdens IF vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Unik: 200% upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 22/3
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: