Speltips inför Djurgården – Linköping 26/3: Desperation är ordet

Simon Pålsson Publicerat: 26 mars 2018

Linköping måste studsa tillbaka med en seger i måndagskvällens femte möte med Djurgården i SM-kvartsfinalen. Det är helt enkelt vinna eller försvinna för gästerna.

Chansen att döda kvartsfinalen. Det är precis det utgångsläget som gäller för Djurgården inför måndagens match mot Linköping på hemmaplan. Efter fyra spelade matcher har stockholmarna 3-1 att gå på och behöver bara en seger till för att nå semifinalen i SM-slutspelet.

Det är sannerligen ingen slump att 08-laget har gått upp till 3-1 i matcher redan. Laget har varit klart bättre än Linköping i nästan samtliga fyra matcher och har lyckats vara spetsigare när matcherna varit relativt jämna. På det hela taget är resultatet – alltså 3-1 i matcher – fullt logiskt så här långt och nu är frågan om inte dödsstöten kommer här och nu?

Djurgården står på två hemmasegrar så här långt i matchserien, med 6-1 och 4-3 som segermarginalerna i dessa två möten. Känslan är att det ska mycket till om Linköping ska kunna skaka liv i det här, även fall desperationen såklart är en faktor som gör Linköpingen aningen svårare att hantera. Dessutom har Djurgården ett bra utgångsläge och har i ärlighetens namn råd med en förlust här.

Vi gör det enkelt för oss

Men vi kan inte blunda för det faktum att Djurgården trots allt känns som ett klart bättre lag och att det har blivit tydligt över fyra matcher. Enstaka möten och sekvenser under matcherna är såklart jämna, men det finns en helt annan grundtrygghet och spets i offensiven hos Djurgården. Det blir ofta avgörande i slutspelet.

Inför den femte matchen är pressen alltså helt och fullt på Linköping, som nu behöver två vinster på Hovet för att kunna ta sig till semifinal. Senast var laget i för sig relativt nära att ta matchen till förlängning, men vi understryker att det trots allt är ett styrkeförhållande som inte går att blunda för här.

Nu gör vi det enkelt för oss och kliver in på det raka spelet. Djurgården är favoriter och lär inte vilja slarva bort möjligheten att få lite extra vila inför en förmodat tuff semifinal mot, av allt att döma, Skellefteå.

Djurgården vinner (ordinarie tid) spelas till 1,75 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Djurgården vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 26/3
TV:   (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: