Speltips inför Djurgården – Luleå 1/2: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 1 februari 2018

Målmarknaden hamnar i vårt obestridliga fokus när Djurgårdens IF får besök av Luleå HF i SHL. Här talar det mesta för en tät tillställning mellan två allt mer formstarka lag.

Hovet i den svenska huvudstaden står värd för torsdagsmötet mellan Djurgården och Luleå i SHL. Här har vi två lag som varit lite svårplacerade på sistone och där den ena fina insatsen bland med den andra klart sämre.

Intressant är dock hur Luleå lyckats hitta tillbaka sin stabilitet. Det är först nu sedan årsskiftet som norrlänningarna åter går att känna igen och när de väl spelar på det här sättet är Luleå faktiskt ett starkt lag. I våra ögon mår de som bäst när organisationen är tydlig och defensiven är den delen av spelet som primärt hamnar i fokus.

Resultatraden på sistone pekar tydligt på just detta, där matcherna har en klar tendens att bli målsnåla. Nio raka SHL-matcher i vilka Luleå varit inblandade har slutat med max fem mål. Oftast blir det betydligt färre än så, med fyra segrar för Luleås del.

Två defensivt starka lag

Djurgården har också varit klart bättre sedan 2017 gled över i 2018 och plötsligt finns det en hel del som går att likna vid det Djurgården som inledde den här säsongen på ett så överraskande och starkt sätt. Nu står laget faktiskt på sex vinster på sina åtta senaste, där en stor del av förklaringen ligger i att defensiven nu fungerat klart bättre. Det är då Djurgården blir som mest framgångsrika i termer av poängskörd.

Ser vi till de här båda lagens interna möten är det ytterligare en faktor som talar för att vi nu står inför en mer målsnål historia. Fem raka SHL-möten har slutat med max fem mål, där fyra av mötena slutat 2-1 åt endera håll. Det är ganska talande siffror.

Därför tvekar vi inte när vi kliver in på ett målspel här.

Under 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 2,05 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 1/2
TV:   cmorelivefyra logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: