Speltips inför Djurgården – Skellefteå 3/4: SM-semifinal på schemat

Simon Pålsson Publicerat: 3 april 2018

Med Joakim Lindström otillgänglig är det ett rejält försvagat Skellefteå AIK som tar resan ner till huvudstaden och Hovet. Kan Djurgårdens IF utnyttja läget och vinna första SM-semifinalen inför sin hemmapublik?

SM-semifinalen mellan tabelltvåan Djurgården och det klassiska slutspelslaget Skellefteå startar på tisdagskvällen och självklart är det Hovet i huvudstaden som står som värd i det första mötet.

På förhand har den här matchserien alla förutsättningar att bli någonting alldeles extra, med ett riktigt starkt slutspelslag som underdog och ett frejdigt Djurgården som favorit. Med tanke på stockholmarnas starka säsong går det inte att blunda för deras förmåga och därmed är också deras chans att ta sig hela vägen här godare än på väldigt många år. Å andra sidan kan rutinen bli ett litet frågetecken, inte minst om matchserien blir lång och tät.

Skellefteå vet vi precis var vi har. Trots att laget inte når samma höjder som för ett par år sedan såg vi tydligt i kvartsfinalen mot Färjestad där Skellefteå trots allt klev in som underdogs på förhand efter en sämre tabellplacering. I kvartsfinalen spelade Skellefteå en hårdför, effektiv och klassisk slutspelshockey. Rutinen finns och när förutsättningarna blir lite tätare gynnar det helt klart Skellefteå.

Lindströms frånvaro öppnar för hemmalaget

Men i ledning 3-0 i kvartsfinalen blev Skellefteå av med sin bästa spelare i Joakim Lindström. Forwarden åkte på en avstängning efter en full tackling på Oskar Steen och utan sin hänförare på plan höll Skellefteå på att ställa till det ordentligt. Färjestad gick upp till 2-3 i matcher och hade häng på 3-3, men då kunde Skellefteå till slut rida ut stormen.

Utan Joakim Lindström, som är lagets nyckelspelare vad gäller poängproduktion, är Skellefteå alltid ett svagare lag. Det visade sig både under grundserien och nu i kvartsfinalen. Tråkigt nog för Skellefteå finns Joakim Lindström inte med i den första semifinalen mot Djurgården, men i match två ska han vara tillbaka på isen. Ett lag som är så beroende av sin förstakedja klarar inte av sådana avbräck, det är tydligt.

Därför håller vi också Djurgården som favoriter i match ett. Hemmaplan, bra energi inom spelargruppen, en stark form och nu ett försvagat bortalag. Djurgården har förmodligen inte råd att snubbla här – bättre läge för vinst kommer de inte att få i den här semifinalen.

Djurgården vinner (ordinarie tid) spelas därför till 2,25 gånger såsen hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Djurgården vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt (500% – 500 kronor)
Spelstopp:  19:30, måndag 3/4
TV:    cmoresport logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: