Speltips inför Djurgården – Skellefteå AIK 19/11: Målspel i CHL

Simon Pålsson Publicerat: 19 november 2019

Skellefteå AIK och Djurgården spelade lika på tre i den första åttondelsfinalen i Champions Hockey League.

Annons:

Det är såklart lite av en ynnest att vi vid sidan om SHL också har chansen att se många svenska klubbar i Champions Hockey League, en turnering som går parallellt med det inhemska ligaspelet. Väl framme vid åttondelsfinalerna har vi inte mindre än fem svenska lag som tagit sig vidare från gruppspelet. Det är imponerande i sig.

I två helsvenska åttondelsfinaler ska vi följa fyra av lagen, varpå minst två svenska lag alltså kommer att åka ut redan i den första slutspelsrundan. Det går inte att klaga på spänningen i mötet mellan Djurgården och Skellefteå AIK, som efter den första matchen är helt jämnt.

Efter mötet uppe i Norrland har vi alltså 3-3 att gå på, varpå inget av lagen sitter i något slags förarsäte här. Det är såklart en fördel för djurgårdarna att nu få avsluta dubbelmötet inför sin egen hemmapublik, men det här är inte på långa vägar klart. Det känns som att det gå hur som helst.

Med tanke på att båda lagen också är väldigt jämna vad gäller tabellplacering i SHL, sjua respektive åtta, kan vi snabbt konstatera att formen är ungefär samma i båda läger.

Annons:

Förluster åt båda håll

Det som möjligen oroar en aning är att båda lagen hade en tung omgång i SHL senast, alltså i helgens matcher. Då förlorade Skellefteå AIK mot en av sina rivaler, Brynäs, med tennissiffrorna 6-4 på bortaplan. Det var visserligen bara två måls marginal, men det är garanterat en förlust som gör att man nu tänker om lite i sin defensiv. Det håller inte att släppa in sex mål över tre perioder.

Djurgården hade inte heller en bra dag på jobbet och föll mot Linköping i sin match. Dessa båda resultat gör att Djurgården och Skellefteå AIK tappar mark något i tabellen, med ett par poäng extra upp till toppsexan (direktplatser till kvartsfinalerna) och flera lag bakifrån som nu närmar sig med stormsteg. Det är bara fyra respektive fem poäng ner till att missa SM-slutspelet helt.

Men i sådana tider är det nog skönt att koppla av, tänka på annat och helt lägga energin på CHL. Det är inte mer än sex matcher kvar innan det kan vara en titel som har bärgats. Det vore en fjäder i hatten och en guldkant på säsongen alldeles oavsett hur SHL slutar.

Här tror vi på en tight retur. Under 5,5 mål spelas till 1,68 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:   1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, tisdag 19/11
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: