Speltips inför Färjestad – Brynäs 14/11: Rakt spel i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 14 november 2019

Ett stjärnspäckat Färjestad gäller som givna favoriter hemma mot Brynäs på torsdagskvällen.

Annons:

SHL-torsdag på schemat och det innebär som vanligt att det spelas full omgång inför våra ögon. Den som har den tekniska möjligheten gör nog bäst i att borra sig djupt ner i tv-soffan för att njuta av flera matcher samtidigt med hjälp av parallella skärmar.

En match som vi tycker har någonting extra är den mellan Färjestad och Brynäs, en match som en hel del nog väljer bort att titta på. Det kan vi delvis förstå då det inte lär bli den allra mest spännande drabbningen, men samtidigt är hemmalaget superheta nu. Ur ett spelperspektiv finns det också ett stort spelvärde i den här matchen.

Färjestad kommer till matchen med två raka vinster mot Brynäs, där den senaste kom i inledningen av den här säsongen. Då vann man med 2-1 på bortaplan.

Det är också så att hemmalaget har synnerligen god form och mår bra efter att ha vunnit med 6-3 mot Frölunda i CHL senast. Lägg där till att man också tog en 4-1-vinst mot Djurgården i matchen innan, då i SHL.

Det går att jämföra med Brynäs som snubblat en del, men som faktiskt vann mot Frölunda senast i SHL. På bortaplan är man erkänt svagare och därför tror vi att man får det tufft i Karlstad.

Annons:

En klar favorit

Det finns mycket att tala om när man ska försöka beskriva inledningen på säsongen som Färjestad har haft. Men att det finns flera spelare som har imponerat stort i offensiven är en illa dold hemlighet. Det är väl den stora anledningen till att man har skrapat ihop så fina resultat på sistone.

Allra hetast är utan tvekan Michael Lindqvist som med sina nio mål leder skytteligan i hela SHL, men som också har tio assist och därmed är tvåa i poängligan. Faktum är att den enda som har fler poäng, 20 till antalet, är Marcus Nilsson. Med andra ord ännu en spelare i Färjestad.

Som om det inte vore nog där är Per Åslund med sina åtta mål tvåa i skytteligan i SHL och det går snabbt att konstatera att Färjestad är beroende av sina offensiva pjäser för att verkligen konkurrera på allvar. Det här känns som en säsong där ovan nämnda spelare kan bära laget väldigt långt.

Med tanke på att formen är god och spelarna ovan alla finns med i matchtruppen tror vi på en bekväm vinst för Färjestad hemma mot Brynäs.

Färjestad att vinna spelas till 1,72 gånger såsen hos Unibet. Då är det spel under ordinarie tid som räknas.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Färjestad vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 14/11
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: