Speltips inför Färjestad – Djurgården 11/1: De tar kommandot direkt

Simon Pålsson Publicerat: 10 januari 2018

Efter två raka segrar och hela elva gjorda mål är känslan att Färjestad BK glider in till mötet med Djurgårdens IF med gott självförtroende. Det lär påverka lagets möjligheter att vinna matchen mycket positivt.

I den mycket täta toppstriden i SHL är det många heta matcher i så gott som varje omgång. Här handlar det om att befästa sin position bland de sex bästa för att säkerställa en plats i kvartsfinalerna. Vilka tio lag som tar sig till slutspel är så gott som färdigt redan nu.

Hur som helst är två av lagen i toppskiktet Färjestad och Djurgården. En sak har de här båda lagen gemensamt, nämligen att de inledde säsongen otroligt starkt men så sakteliga dalat därefter. Det är fortfarande två lag som bevisligen hör hemma i toppen och som får ses som guldkandidater vad det lider, men å andra sidan bör det noteras hur de dalat vad gäller poängskörd och tabellplacering.

Det är någonting att ha med sig inför mötet mellan lagen. Ser vi till formen finns det dock viss anledning att våga vara lite optimistisk som FBK-supporter just nu, något som spelbolagen också hackat upp sig på när de gör hemmalaget till enormt klara favoriter här. Efter sju raka förluster i SHL har laget nu två raka segrar och totalt elva gjorda mål framåt. Någonting har lossnat och förhoppningen är att Färjestad kan bygga vidare på det nu. Det är helt klart fel läge för Djurgården att gästa Karlstad.

Vi investerar i hemmalaget

Djurgården har inte en fullt så dyster period bakom sig, men är å andra sidan inne i en fas där laget har väldigt svårt att hitta en jämnhet i sina prestationer. Två segrar på de sju senaste ger ett poängsnitt långt under vad Djurgården gjorde sig själva och sina supportrar vana vid under säsongsinledningen, vilket framkallat en del frustration.

Märk väl att de här båda vinsterna kommit mot lag på den nedre halvan av tabellen, varpå det är tydligt att Djurgården väger lite väl lätt i andra möten. Det om något känns oroväckande inför just den här matchen.

Färjestad har fyra segrar på de fem senaste mot Djurgården och glider in till matchen med gott självförtroende tack vare det också. På det hela taget känns det som att hemmalaget kommer att gå ut kraftfullt här, med avsikt att sätta tempo och ta tag i matchen. Det bör visa sig i målprotokollet.

Färjestad över 2,5 mål (inklusive övertid) spelas till 1,92 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Färjestad BK över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 11/1
TV:   cmoresport logo spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: