Speltips inför Färjestad – Karlskrona 14/1: Klasskillnad igen

Simon Pålsson Publicerat: 14 januari 2018

För andra gången på lika många dagar är det nu dags för Färjestad BK och Karlskrona HK att göra upp i SHL. I våra ögon finns det en klar klasskillnad mellan lagen.

Det står endast en match från SHL på schemat den här söndagen, men givetvis gäller det att ha fokus på den. Faktum är att vi tycker oss ha hittat ett väldigt intressant speltips när Färjestad och Karlskrona ska göra upp.

Så sent som under lördagen spelade de här båda lagen mot varandra, också då i Karlstad. Färjestad vann en ganska öppen historia med 5-3 och deras målrika trend från de senaste veckorna håller därmed i sig. Nu är frågan vilket lag som kan dra nytta av kunskapen om motståndarna när lagen nu åter drabbar samman.

Vår känsla är att hemmalaget borde vara klara favoriter här. Att Karlskrona överhuvudtaget stretade emot så pass bra och fick in tre bollar känns som en prestation som blir svår att överträffa. Efter en riktigt risig period i december har Färjestad under inledningen på 2018 hittat tillbaka till den där väldiga tyngden i offensiven och laget har nu gjort hela 18 mål på sina fyra senaste matcher.

FBK vinner minst lika lätt

Karlskrona är föga förvånande fast förankrade i bottenskiktet av tabellen och den risiga perioden laget är inne i har kostat ett par placeringar. Just nu är det faktiskt Karlskrona som är jumbo i tabellen med 32 poäng på 35 matcher. Med 70 mål framåt krävs det inte mycket för att gissa till sig vad som kan vara anledningen och med tanke på att formen är så pass risig som den ändå är finns det inte mycket anledning att hoppas på en vändning.

Visst, det är klart att det är en fördel att laget nu får möta samma Färjestad igen. Det gör att Karlskrona kan lära sig av sina misstag och möjligen anpassa sitt spel efter motståndarna. Å andra sidan kan Färjestad göra precis samma sak och i ärlighetens namn bör hemmalaget vara bättre rustade att utnyttja det till sin fördel.

Här tror vi på hemmalaget. Vi tror helt enkelt att Färjestad tar kommandot från start och vinner med komfortabla siffror den här gången också.

Färjestad -1,5 synas till 1,95 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Färjestad BK -1,5
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:00, söndag 14/1
TV:   (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: