Speltips inför Färjestad – Linköping 8/2: Hemmalaget i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 7 februari 2018

Hemmalaget står i fokus när Färjestad BK och Linköpings HC gör upp denna SHL-torsdag. Här borde underhållningen ligga nära till hands och det tar vårt speltips fasta på.

Det möte som nu väntar i Karlstad mellan Färjestad och Linköping kan mycket väl vara det mest intressanta mötet på schemat den här SHL-torsdagen. Hela sex matcher kommer att avgöras under kvällen, men här är känslan att vi står inför en källa av underhållning.

Anledningen är primärt att hemmalaget verkligen fått upp ångan igen på sistone. Nu står laget på tre raka segrar och har på dessa matcher mäktat med hela 14 mål framåt. Det är när Färjestad hittar den typen av medvind som de är mets intressanta att följa.

På det hela taget har inledningen på 2018 var starkare än slutet på 2017 och känslan är att Färjestad så sakteliga steppar upp inför vad som komma skall senare under våren. Då är det som bekant dags för SM-slutspel och Färjestad får ses som en liten outsider till favoriterna Växjö Lakers.

Om vi ser till hela säsongen är Färjestad med sina 145 mål framåt det klart mest målfarliga laget i hela serien och det är just den delen av spelet som äntligen börjar återkomma i lagets prestationer. Linköping får med andra ord  se upp!

Linköping läcker bakåt

Vad som vidare talar för att Färjestad borde ha goda möjligheter att göra ett målmässigt avtryck här är den trend som Linköping är inne i, som kulminerade med sex insläppta mål hemma mot HV71 senast. Nu släpps det in lite för många mål och när även Karlskrona, ett rätt lamslaget bottenlag, lyckas göra två mål på Linköping är det ändå en indikation på att det släpps in lite för lätta mål.

December månads möte mellan lagen slutade 5-3 till hemmalaget Linköping och här kan vi tänka oss någonting liknande, fast åt andra hållet. När det kommer till speltips inför matchen känns det relevant att fokusera på hemmalaget, där formen talar för att deras prestation kommer att vara både offensivt inriktad och bra.

Vi krånglar inte till det, utan investerar förtroende i hemmalaget.

Färjestad över 2,5 mål (ordinarie tid) synas till 1,80 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Färjestad BK över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 8/2
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: