Speltips inför Färjestad – Skellefteå 19/3: Första mötet

Simon Pålsson Publicerat: 19 mars 2018

Det första mötet mellan Färjestad BK och Skellefteå AIK har alla förutsättningar på förhand. Det här borde bli en intensiv drabbning mellan två defensivt starka lag.

Ett av de mest öppna mötena i SM-kvartsfinalerna spelas mellan Färjestad och Skellefteå, där det så här på förhand är nästintill omöjligt att peka ut en självklar favorit. Båda lagen hör hemma i ett slutspel – den saken är väldigt säker – men har samtidigt en säsong som inte riktigt sticker ut.

Om formen är där och alla bitar skulle hamna på rätt plats kan både Färjestad och Skellefteå bli aktuella som SM-guldkandidater vad det lider senare i vår. Men då måste som sagt allting stämma, som det gjorde under delar av säsongen för båda lagen. Inte minst Färjestad hade en stark period under inledningen på säsongen, under hösten, när de kändes väldigt svårslagna med sin aggressivitet och starka försvarsspel.

Inför det första mötet är föga förvånande hemmalaget knappa favoriter. Detta beror såklart främst på det faktum att de faktiskt får inleda matchserien på hemmaplan och där blir favoriter till vinsten. I våra ögon är matchen dock på tok för öppen för att hitta värde i den typen av rakt spel på matchen.

Hur tänker vi oss matchbilden?

För att försöka hitta värde inför den första kvartsfinalen behöver vi lägga favoritskap och styrkeförhållande åt sidan för att istället fokusera på den väntade matchbilden. Hur tänker vi oss att matchen artar sig? Vilken typ av karaktär kommer matchen att få? Det är också den analysen som ligger till grund för vårt speltips.

Vi tänker oss två lag som väldigt gärna inleder matchserien på bästa sätt och i det ligger även att inte släppa in för många mål i första matchen. Snarare tror vi att fokus ligger på att täppa till bakåt, stå upp för varandra och försöka markera revir med ett intensivt försvarsspel, aggressivitet utan puck och hårt spel för varandra. Därmed tänker vi oss en småful, halvgrinig och ganska härligt intensiv match.

Inte sällan ger det fartfyllda historier, men med två defensivt starka lag – där inte minst hemmalaget har sina största styrkor i defensiven – tror vi att det kan få motsatt effekt. Här släpps ingen jävel över bron.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,75 gånger krämen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, måndag 19/3
TV:    cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: