Speltips inför Färjestad – Skellefteå 23/3: Är mötet redan dött?

Simon Pålsson Publicerat: 23 mars 2018

Om det ska bli någon som helst spänning i kvartsfinalen mellan Färjestad BK och Skellefteå AIK behövs det en hemmaseger i matchseriens tredje möte på fredagskvällen.

Vilken besvikelse Färjestad har varit under detta slutspel!

Visst, det har bara gått två matcher av kvartsfinalserien mot Skellefteå, men vad är det som har hänt med Färjestad? Det går inte att känna igen det tidigare så hårdföra, defensivt starka och aggressiva Färjestad som var en mardröm att möta i slutspel. Nu är den spelstilen som bortblåst.

Det som under hösten var ett fartfylld och trevligt hockeylag att titta på ser verkligen inte ut att vara anpassade för att spela lite mer slutspelshockey. Det andra mötet mot Skellefteå – det som slutade med svidande fem mål i baken – var väldigt ruffigt och det var uppenbarligen inte ett spel som Färjestad kunde bemästra. Istället var det hemmalaget som kunde utnyttja den energin och använda den på bästa sätt.

2-0 i matcher gör att detta är den enda av fyra kvartsfinaler som faktiskt inte står 1-1 i det här läget. Baserat på hur matcherna har sett ut och hur formkurvan ser ut för Färjestad känns det tyvärr också som att matchserien kan vara avgjord väldigt snart. Tyvärr för oss som gillar långa, spännande matchserier vill säga.

Tätt är enda chansen

Med tanke på hur spelet har sett ut och vad som går att läsa in av Färjestads form under sista månaden finns det inte mycket som talar för en komfortabel hemmaseger här. 8-1 över två matcher vittnar om det styrkeförhållande som råder just nu mellan lagen och ska Färjestad vinna behöver de troligen spela mer primitivt igen. Nu saknas möjligen spelartyperna för ett sådant spel, men att förvänta sig att Färjestad skulle skölja över Skellefteå här känns direkt dumt.

Skellefteå kommer att åka ner till Karlstad med enormt mycket energi i spelargruppen, inte minst nu när hela klubben ligger inne med vetskapen om att dödsstöten i princip kan delas ut här. 3-0 kommer Färjestad aldrig att vända och plötsligt kan ett Skellefteå som under grundserien varit stundtals ifrågasatt segla upp som en kandidat till att nå en final. Att få med sig 4-0 i en kvartsfinal är både moralhöjande, men också klokt rent fysiskt då spelarna får några extra dagars vila.

Det ska nog mycket till för att Färjestad ska dominera den här matchen hela vägen till en seger, utan vi förväntar oss mycket kamp och med tanke på hur matchserien sett ut hittills tippar det snarare över till gästernas fördel.

Skellefteå AIK +0.0 (asian handicap) spelas därför till 1,95 gånger såsen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid oavgjort efter full tid.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK +0.0 (asian handicap)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 23/3
TV:    cmoresport logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: