Speltips inför Finland – Norge 16/2: Klar dominans

Simon Pålsson Publicerat: 15 februari 2018

Finnarna har fått upp farten och lär köra av nästa motstånd som nu väntar i OS-turneringen, nämligen Norge. Därför investerar vi förtroende i Finland inför matchen.

När Brooks Marec knappa nio minuter in i OS-premiären mellan Finland och Tyskland kvitterade finnarnas ledning till 1-1 var känslan att Tyskland kanske skulle kunna streta emot ganska bra under hela matchen. Den känslan skulle dock visa sig felaktig när Finland la i nästa växel och till slut vann matchen med stabila 5-2.

Nu väntar nästa finska match i turneringen och för motståndet står ett Norge som troligen är det svagaste motståndet i gruppen. Efter 4-0-förlusten mot Sverige i premiären känns Norge inte som ett lag med samma förmåga att såra sina motståndare som Tyskland trots allt har. Samtidigt finns det klara brister defensivt.

Därmed är det inte konstigt att Finland ses som väldigt klara favoriter inför lagens möte på fredagseftermiddagen. Redan 13:10 är det alltså nedsläpp så det gäller att vara på gång om ett speltips lockar.

Finsk dominans väntar&lt

Det finns egentligen flera faktorer som talar för en övertygande svensk seger här. Den starkaste bidragande faktorn är självklart det faktum att Finland sitter på en spelartrupp som överglänser den norska med råge. Det här ska helt enkelt vara en match där skillnaden mellan lagen är för stor.

Därtill såg Finland vassa ut i sin premiär och har inlett OS-turneringen på ett bra sätt. I avslutningsmatchen väntar möte med den verkliga konkurrenten i gruppen, Sverige, och det är först då det gäller att verkligen vara på topp. Det ska med andra ord bara vara att städa av Norge på vägen dit, samtidigt som finnarna självklart inte ser det som lämpligt att tappa några onödiga poäng.

Norge var inte heller ett lag som skrämde i sin premiär mot Sverige, förlust 0-4, och det ska nog mycket till om inte finnarna vinner med liknande siffror. 4-1? Det låter rimligt.

Finland -2 (asian handicap) spelas till 1,86 gånger krämen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid tvåmålsseger.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Finland -2 (asian handicap)
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:10, fredag 16/2
TV:    eurosport logo
Stream:    eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: