Speltips inför Finland – Ryssland 9/11: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 8 november 2017

Finland och Ryssland kliver in i Karjala Cup under speldag två. Här väntar vi oss två lag som väldigt gärna vässar formen inför nästa års OS-turnering i Sydkorea.

Redan under den första dagen i Karjala Cup skulle det visa sig att vi var alldeles rätt ute. Då förutspådde vi att Sverige skulle besegra Tjeckien hemma i Örebro i premiären.

Nu hoppar vi upp på hästen direkt igen och dyker in i matchen mellan Finland och Ryssland. Precis som för svensk del har vi här två ganska starka trupper på pappret, även fall åtminstone finnarnas trupp känns snäppet svagare än Sveriges. Å andra sidan är det inte helt lätt att bedöma på det viset.

Efter att första dagen varit placerad utanför den finska gränsen är det nu dags för resten av turneringen att spelas i den finska huvudstaden. Det får ses som en liten finsk fördel, men det är inte det vi tror präglar det här mötet tydligast.

Båda lagen vill testa höjden

Snarare tror vi att mentaliteten inför turneringen handlar om att försöka testa höjden i sina respektive lag. Primärt bottnar det i den offensiva delen av spelet, som oundvikligen kommer att hamna i fokus. Med tanke på att Sverige – Tjeckien slutade 5-3 till Tre Kronor känns det inte som en vågad gissning att även det här mötet blir målrikt.

Båda lagen åker nämligen till turneringen med tanken att försöka vässa laget inför februari månads OS-turnering, som av allt att döma kommer att spelas utan NHL-stjärnor. Det gör att många andra spelare – exempelvis sådana som finns uttagna här – har chansen att få spela den största av turneringar. Dels vill spelarna garanterat bli uttagna till den och dels blir det här ett viktigare tillfälle att förbereda sina lag för de olika länderna.

Med det sagt vill lagen säkerligen sparra mot varandra. Att testa höjden i sina potentiella prestationer blir centralt. Därmed tror vi på två lag som tutar och kör, men som inte bryr sig så mycket om det råkar slinka in några mål bakåt.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,76 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kronor)
Spelstopp:  17:30, torsdag 9/11
TV:   tvtolv logo cmorehockey logo
Stream: 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: