Speltips inför Finland – Sydkorea 20/2: Värdnationen ger upp

Simon Pålsson Publicerat: 19 februari 2018

Det finns nog inte mycket kräm kvar i benen på det sydkoreanska lagets spelare när OS-turneringen nu kliver in i sin avgörande fas. Finland väntas vinna mycket bekvämt i lagens åttondelsfinal på tisdagen.

Med fyra åttondelsfinaler från OS på tisdagen finns det mycket action att sätta tänderna i, både som åskådare och som någon som gillar att placera spel på matcherna. På förhand känns matcherna generellt sett relativt öppna, men i mötet mellan Finland och Sydkorea kan det bara sluta på ett sätt.

Finnarna har stått för ett par starka insatser i turneringen och lär på en bra dag vara i paritet med Sverige. För motståndet står ett Sydkorea som visserligen stretat emot ganska bra i ett par matcher, men som saknar hot framåt och som inte har någon som helst reell möjlighet att hota här. Det vore häpnadsväckande om så blev fallet.

Därför är favoritskapet, det ack så tydliga, på Finland väldigt logiskt.

Matchbilden öppnar för vårt spel

Känslan är att Finland lär ta kommandot direkt och är det någon gång i matchen som Sydkorea kommer att ha energin, förmågan och motivationen att faktiskt göra match av det här bör det vara i inledningen. I takt med att målen – de kommer att komma – trillar in i deras kasse är motivationen dock ett stort frågetecken.

Det gör att vi förväntar oss ett Finland som så sakteliga ökar takten och som, om det nu behövs, lägger i dödsstöten senare i matchen när Sydkorea är helt nedbrutna. Det kan mycket väl tänkas vara som så att matchen redan är avgjord vid det här laget, men Finland har ett par offensiva spelare som nog gärna vässar lite på målstatistiken och sitt eget självförtroende i slutskedet av matchen ändå.

Därför tänker vi oss ett Finland som vinner den sista perioden komfortabelt och som sätter ett gäng puckar när matchen är mer avslagen från Sydkoreas sida.

Finland -1,5 (tredje perioden) spelas till anmärkningsvärt höga 1,96 gånger såsen hos Betser. Spelbolaget har för övrigt en unik bonus i samarbete med Spelbloggare.se som du kan läsa mer om här!

  Rygga spelet hos Betser – Få unik bonus upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Finland -1,5 (tredje perioden)
Odds:  1,96  (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Unik: Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:10, tisdag 20/2
TV:   kanalfem logo eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: