Speltips inför Frölunda – Brynäs 10/3: Avslutande omgången

Simon Pålsson Publicerat: 9 mars 2018

Frölunda och Brynäs gör upp i den avslutande omgången i SHL på lördagseftermiddagen. Det här är en match som gäller en del, åtminstone för det ena laget.

Med en enda omgång kvar av SHL:s grundserie är den mesta spänningen tyvärr redan död, men ett par matcher gäller trots en del viktiga placeringar. Den match vi tänker fokusera på här har en viss spänning i sig, då Frölunda är på jakt efter andraplatsen.

I skrivande stund är det två poäng upp till Djurgården på andraplatsen och en seger här skulle kunna innebära att göteborgarna går om i tabellen. Det är inte bara trevligt på ett mentalt plan, utan kan faktiskt ligga till grund för en enklare resa mot en eventuell SM-final. Med andra ord har Frölunda någonting att spela för.

Motståndarna som gästar Scandinavium är inga mindre än Brynäs, som är klara som lag nummer 10 i tabellen. Därmed går laget också till slutspel, men tvingas spela en kortare åttondelsfinal innan de eventuellt tar sig till kvartsfinal. Med andra ord gäller just den här matchen ingenting för Brynäs, som säkert gärna avslutar på ett bra sätt för att få med sig energi till åttondelsfinalen dock.

Frölunda är klara favoriter

Det ska sägas att matcherna mellan de här båda lagen ofta har en tendens tt bli väldigt jämna och inte sällan har gästande lag en ganska god förmåga att ställa till det för hemmalaget. Det finns en härlig rivalitet som gör matcherna sevärda.

Just den här gången är våra förhoppningar på den typen av matchbild ganska små dock. Detta på grund av det som tidigare nämnts, att det egentligen bara är Frölunda som har någonting reellt att spela för. Med tanke på att Brynäs dessutom tvingas ta sig till Göteborg och spela på bortaplan i den sista omgången kan vi tänka oss att det inte är helt lätt med motivationen, speciellt inte då den verkligt viktiga matchen väntar först nästa vecka då slutspelet smyger igång.

Därför tror vi på Frölunda här. laget har fått tillbaka Ryan Lasch och Mats Rosseli Olsen, samtidigt som Brynäs har bland andra Lucas Carlsson avstängda. Formen är dessutom klart bättre i hemmalaget.

Frölunda vinner (ordinarie tid) spelas till 1,72 gånger insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  15:05, lördag 10/3
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: