Speltips inför Frölunda – Färjestad 3/2: Rivalmöte i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 2 februari 2018

Rivalerna gör upp i SHL och det är självklart att det här handlar om lördagens stora huvudmatch. Frölunda HC får nämligen besök av Färjestad BK i ett förmodat väldigt jämnt möte.

Rivalmöte väntar i Göteborg där Scandinavium åter står värd för en match med Frölunda som hemmalag. Den här gången är det alltså Färjestad som gästar och frågan är om Karlstadslaget kan återupprepa den fina insatsen de bjöd på under sitt senaste besök i staden?

Då blev det nämligen 4-1 till Färjestad inför en chockad hemmapublik. Det ska sägas att Färjestad har ett litet övertag på Frölunda på sistone, men ofta blir matcherna mellan lagen mycket täta. Två bra och två jämna lag handlar det om. Då vill såklart ingen förlora.

Den här gången är vår magkänsla tydlig att den jämna trenden håller i sig. Det känns föga troligt att gästerna ska kunna dansa iväg till en flermålsseger igen, samtidigt som vi förväntar oss att ett mer formstarkt Frölunda kommer att se bättre ut den här gången. Med det sagt är Färjestad fortsatt svårslagna.

Två vinnande lag gör upp

Om vi ser till tabellen är det här två oerhört jämna lag som båda har samlat ihop 72 inspelade poäng på 42 matcher så här långt. Å andra sidan är tabelltoppen väldigt jämn i stort. Ser vi till de senaste veckorna är det dessutom två vinnande lag som gör upp här, där Färjestad vunnit åtta av sina elva senaste. Frölunda förlorade senast efter en fyra matcher lång vinstsvit.

Som vi varit inne på tidigare känns det som att vi åter står inför en jämn historia mellan de här båda lagen, som enligt tabellen alltså är extremt jämna på förhand. Efter förlusten i senaste hemmamötet kommer Frölunda vara full av revanschsug, men det raka spelet på göteborgarna ger helt enkelt inte tillräckligt för att vara intressant.

Här tänker vi gå på en skrällpeng och luta oss tillbaka i tv-soffan. Vi förväntar oss en jämn match och då är det raka krysset alltid intressant. 4,50 gånger såsen spelas hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, lördag 3/2
TV:   cmoresport logo tvfyra logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: