Speltips inför Frölunda HC – Växjö Lakers 4/1: Spel på inledningen

Simon Pålsson Publicerat: 4 januari 2018

Fokus siktas mot inledningen på matchen mellan Frölunda HC och Växjö Lakers. Det finns ingen anledning att underskatta serieledarnas start på det här mötet, tror vi.

SHL-torsdagen låter sig minsann inte överskuggas av den intensiva JVM-torsdagen, den saken är säker. Här smäller vi till med ett riktigt pangmöte i Göteborg, där hemmalaget Frölunda tar sig an Växjö Lakers.

Föga förvånande är den här matchen torsdagens huvudmatch och ser vi till den senaste säsongernas rivalitet som har byggts upp mellan lagen känns det naturligt. Det hela stärks också av det på ena sidan står ett lag som kanske får ses som det mest formstarka, medan det på andra sidan står ett lag som just nu är överlägsna serieledare.

Efter en rätt risig säsongsinledning går Frölunda plötsligt att känna igen betydligt bättre, även fall den där sista växeln lyser med sin frånvaro. Samtidigt haltar ganska många lag i SHL-tabellen, varpå göteborgarna kunnat studsa upp ett par hack i tabellen efter en fin period. Å andra sidan har laget sett lite trögstartade ut i flera matcher och har nu fyra raka matcher där de inte vunnit den första perioden. Vid tre av tillfällena har de dessutom legat i underläge efter 20 minuters spel.

Växjö Lakers kliver på direkt

Formen i december var inte fullt så övertygande om tidigare under hösten, men det går samtidigt inte att klaga på Växjö Lakers just nu. De gör vad som krävs och ser till att vinna majoriteten av sina matcher, samtidigt som de har åkt ifrån lite i tabelltoppen igen. Inför det här mötet ligger Växjö Lakers hela 13 poäng före just Frölunda i tabellen. Det är såklart ingen slump.

Växjö Lakers har för vana att gå ut ganska hårt i sina matcher och det lär de göra även här, när det verkligen gäller att spänna musklerna. En förlust här kan ge Frölunda onödigt med självförtroende inför avslutningen på grundserien. Det är över en månad sedan Växjö Lakers förlorade den första perioden i en SHL-match och det har vi svårt att se hur de skulle göra här heller.

Därför kliver vi in på lite av ett specialspel.

Växjö Lakers draw no bet (1:a perioden) synas till 2,05 gånger våra pesetas hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers draw no bet (1:a perioden)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 4/1
TV:   cmoresport logo spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: