Speltips inför Frölunda – Malmö 19/3: Intensiv kvartsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 19 mars 2018

Intensitet lär inte bli någon bristvara i måndagskvällens match mellan Frölunda och Malmö Redhawks i SHL-slutspelet. Här tänker vi oss ett hemmalag som tar kommandot.

Efter två mycket sprudlande kvartsfinaler under söndagen är förväntningarna verkligen uppskruvade inför måndagskvällens två SM-kvartsfinaler. I den ena vänder vi blickarna mot Göteborg och Scandinavium, där Frölunda tar sig an Malmö Redhawks.

Det här är två lag som har hat en tendens att spela mycket intensiva matcher mot varandra och inte sällan blir det minnesvärda tillställningar. Där finns någon form av härlig rivalitet mellan lagen som adderar en extra krydda till matcherna. Den här gången lär dock det faktum att det är en kvartsfinal vara nog med krydda för att skruva upp intensiteten.

Sett över sju matcher är det ingen tvekan om att Frölunda får anses som favoriter. Laget har faktiskt sett relativt jämna ut under stora delar av säsongen och har hakat på i toppen, även fall avståndet upp till seriesegrarna Växjö Lakers självklart var milslångt.

Under avslutningen på grundserien såg Frölunda ut att närma sig vad som kan liknas vid full flärd och när laget väl testar sina vingar är det tydligt att det finns en bra höjd i Frölunda.

En öppen historia

Malmö Redhawks är sannerligen inte kända som ett speciellt jämnt lag och har väldiga problem att hitta en hög och jämn nivå i sina prestationer. Med det sagt har skåningarna väldigt höga toppar och kan i princip slå samtliga lag. Om formen sitter helt på plats inför slutspelet kan det bli en rolig skånsk resa under våren.

Känslan är dock att det finns lite frågetecken kring var vi har Malmö Redhawks och när vi nu väntar oss en öppen, fartfylld historia tror vi snarare att detta gynnar hemmalaget. Med sju vinster på sina åtta senaste matcher i SHL är formen väldigt god hos Frölunda och det självförtroendet som en sådan trend ger lär gå att bygga vidare på.

Här tror vi att Frölunda är favoriter till vinsten, men tänker oss också en öppen matchbild.

Frölunda över 2,5 mål (inklusive övertid) spelas till 1,95 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Frölunda över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 19/3
TV:   (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: