Speltips inför Frölunda – Malmö Redhawks 23/3: Tufft mentalt

Simon Pålsson Publicerat: 23 mars 2018

Det kan inte varit helt enkelt på ett mentalt plan att tappa 4-2 till förlust inför sin hemmapublik. Nu är frågan om Malmö Redhawks kan studsa tillbaka inför fredagens möte med Frölunda HC i Scandinavium?

Efter två spelade matcher i SM-kvartsfinalen mellan Frölunda och Malmö Redhawks är det ingen vild gissning att tro på mycket underhållning under resten av matchserien. De två inledande matcherna har nämligen varit riktiga bataljer, med fantastisk hockey och olidlig spänning.

Intressant nog har de två första matcherna påmint en hel del om varandra – fast tvärtom. I den första matchen var Frölunda mer aggressiva och klev ut med en väldig energi i inledningen av matchen, men en storspelande Oscar Alsenfeldt kunde se till att spika igen för skåningarna och grundlade på så sätt segern i Scandinavium.

I det andra mötet hade Malmö Redhawks chansen att gå upp till 2-0 i matcher och när laget pillade in 4-2 kändes den saken klar. Då hade skåningarna sett starkast ut hela matchen, likt Frölunda i det första mötet. Frölunda ville dock annat och kunde tack vare ett mer intensivt spel på mål få in hela tre puckar innan perioden och matchen var över. Det var visserligen en hel del tur och tillfälligheter inblandat, men ishockey i slutspelsfasen brukar handla precis om det där. Få puckar på mål för att till slut få puckar i mål.

En motreaktion att vänta

Vad som går att konstatera från de två första mötena är hur de inledande perioderna varit oerhört intensiva från det ena laget. Det har varit ett väldigt tempo, med ett rakt och direkt spel från det lag som kommit ut starkast. Samtidigt har motståndarna blivit något tagna på sängen och matchen har känts allmänt vidöppen. Det har i sin tur öppnat för en hel del mål.

I det tredje mötet är frågan om lagen inte har lärt känna varandra för mycket för att det ska kunna ske igen. Samtidigt har matchserien satt sig lite mer och med 1-1 efter två matcher brukar karaktären på nästa match bli aningen annorlunda. Vi tänker oss en form av motreaktion och då en sådan som blir tydligast i inledningen matchen.

Medan matcherna hittills startat i ett rasande tempo ser vi nu framför oss en mer försiktig inledning, både spel- och målmässigt. Det öppnar för ett bra spel.

Under 1,5 mål (första perioden) spelas till 1,78 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 1,5 mål (första perioden)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 23/3
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: