Speltips inför HV71 – Färjestad BK 7/1: Målspel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 6 januari 2018

Söndagens huvudmatch från SHL spelas i Jönköping, där HV71 bör ses som favoriter inför mötet med Färjestad BK. Vårt speltips ger fina 1,78 gånger såsen.

Det spelas inte mer än en match från SHL under söndagen, men det är minsann inte vilken match som helst som väntar. Efter att på lördagen ha stått värd för handbollslandskampen mellan Sverige och Ungern ska Kinnarps Arena nu bjuda publiken i Jönköping på topphockey.

Det heta mötet mellan HV71 och Färjestad bjuder så gott som alltid på underhållning. Två så intensiva lag har en tendens att alltid ge någonting extra. Det här blir andra gången lagen spelar mot varandra den här säsongen, med en 4-2-seger för Färjestad i just Kinnarps Arena i oktober månad som det senaste mötet.

Förra året vann HV71 med 4-0 i SM-slutspelet mot Färjestad, ett Färjestad som nu inte riktigt går att jämföra med den klart försvagade versionen som spelade då. Hur som helst är det klart som korvspad att HV71 har en liten psykologisk fördel sedan den matchen, samtidigt som laget garanterat är ute efter revansch här.

Formen är en faktor

Inför det här mötet är det också tydligt hur det är hemmalaget som befinner sig mest i den så kallade zonen. Detta sedan laget haft en ganska fin trend sista veckorna, samtidigt som Färjestad har gått riktigt tungt. Visst, HV71 har spelat mot klart sämre motstånd än vad som kan vänta i den här serien, men 6-2-segern mot Karlskrona senast och en drös andra rätt saftiga vinster ger självförtroende. Den saken är säker.

Färjestad har nu sju förluster på sina åtta senaste och sånär som på 5-1-vinsten mot bottenlaget Rögle senast finns det inte mycket ljusglimtar att peka på. Det släpps in på tok för många mål, såväl hemma som borta, och då blir det svårt att hävda sig.

Här tycker vi oss se en blivande målexplosion till match, men riktigt där vågar vi inte slå oss ner vad gäller spel. Däremot litar vi på att hemmalaget gör rejält med skada.

HV71 över 2,5 mål (inklusive övertid) spelas till 1,78 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  HV71 över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, söndag 7/1
TV:    cmoresport logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: