Speltips inför HV71 – Linköping 12/3: Enkelt val

Simon Pålsson Publicerat: 12 mars 2018

Det finns ingen anledning att krångla till det när det är dags för åttondelsfinalerna i SHL. Först ut är matchen mellan HV71 och Linköping som har en tydlig favorit i våra ögon.

Äntligen är det dags för den intensiva delen av SHL-säsongen när allting ska avgöras. Först ut är som bekant åttondelsfinalerna där lag 7-10 i SHL spelar om de två sista platserna till kvartsfinal. Det gör att bland andra HV71 och Linköping fortfarande har chans på att ta sig hela vägen till SM-guld.

Trots att båda lagen har misslyckats med att imponera konsekvent under hela säsongen finns det klara höjder i prestationerna som vittnar om något mer. Tydligast är det kanske för HV71, som hade en ganska lång period under vintern när det såg riktigt bättre ut.

Det som möjligen kan tala till Linköpings fördel här är att de lyckats hitta en någon mer jämn nivå på prestationerna under säsongen. Å andra sidan räcker det sällan till för att slå de allra bästa och då blir det förmodligen ganska svårt att hävda sig i ett slutspel, åtminstone i längden. Det är den generella känslan inför vad som komma skall här.

Här gör vi det enkelt

Det finns egentligen ingen anledning att krångla till det inför det första av tre åttondelsfinalsmöten mellan HV71 och Linköping. I våra ögon finns det ett lag som har en något högre höjd och när HV71 dessutom har fördelen av att spela på hemmaplan går det inte att blunda för det favoritskap som vi trots att tycker att laget sitter på inför matchen. Inför hela matchserien finns samma favoritskap, men om vi fokuserar på match ett går det alltså inte att blunda för.

Formen är en annan faktor som vi tycker talar för HV71. Linköping såg direkt svaga ut under säsongsavslutningen och trots att det möjligen går att skylla på att laget inte riktigt hade något att spela för tycker vi att det är ett tydligt tecken på att allting inte riktigt är på plats där. Två vinster på de elva avslutande matcherna är i alla fall ingenting som skrämmer just nu.

Här gör vi det superenkelt för oss.

HV71 vinner (ordinarie tid) spelas till 2,15 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  HV71 vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 12/3
TV:   (Jämför alla odds)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: