Speltips inför HV71 – Skellefteå 25/1: Svårbedömd historia

Simon Pålsson Publicerat: 24 januari 2018

HV71 och Skellefteå AIK gör upp i en mycket oviss historia på torsdagen. Å andra sidan gör magkänslan att vi lutar lite åt ett visst håll. Speltipset ger över dubbla insatsen.

HV71 och Skellefteå gör upp i det som tydligt annonseras som huvudmatchen den här SHL-torsdagen och det går väl att förstå. På förhand känns det nämligen som en het historia som mycket väl kan bli jämn och där gästerna bör ha goda möjligheter att sätta ett ordentligt avtryck.

Den här säsongen av SHL är den mest svårbedömda på länge, vilket inte minst tabellen vittnar om. Det är oerhört jämnt från tabellposition två hela vägen ner till tiondeplatsen egentligen. Vilka lag som tar sig till slutspel har känts ganska klart en längre tid, men det verkligen väsentliga har handlat om vilka lag som kniper direktplatserna till kvartsfinal. Att Växjö Lakers vinner grundserien känns totalt givet.

Två lag som är med och slåss om platserna där bakom är som vanligt HV71 och Skellefteå, som på många sätt inte riktigt når den potential som klubbarna besitter. Det saknas förmågan att etablera långa perioder av goda resultat och på det hela taget känns lagbygget i respektive lag inte tillräckligt bra. Det är väl egentligen där Växjö Lakers visat sig så överlägsna, i sin konstanta förmåga att vara självklara i både sitt spel och sitt sätt att ta sig an matcherna.

Gästerna med mer positiv trend

Det som ofta får ligga till grund för speltipsen den här SHL-säsongen är trendskiftena i form hos lagen. Sällan får vi se långa streaks av vinster, utan det handlar om ett par matcher hit och dit innan det plötsligt kommer en käftsmäll.

HV71 är nu inne i en lätt deppig period med fyra förluster på sina fem senaste. Å andra sidan har laget haft en stark förmåga att vara med i matcherna och har bara förlorat med uddamålet en gång, då hemma mot Frölunda med 3-5. I övrigt är det mycket jämnt. Hur som helts saknas lagets tyngd sedan årsskiftet och därmed håller vi inte med spelbolagen om att det är hemmalaget som bör vara favoriter här.

Skellefteå kommer med tre vinster på sina fyra senaste, men hade dessförinnan en period på fyra raka förluster. Upp och ner utan kontunitet är alltså sammanfattningen. Å andra sidan var insatsen borta mot Färjestad, 1-3, senast ett klart steg framåt och magkänslan är att det nu finns positiv energi inom truppen. Det kan väga in här.

Det blir säkert jämnt och tätt här, men vi känner en liten edge för bortalaget, som i vårt tycke underskattas i förhållande till HV71 inför matchen.

Skellefteå AIK +0.0 (asian handicap) spelas till 2,11 gånger insatsen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,11 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 25/1
TV:   spoartkanalen logo cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: