Speltips inför JVM: Kanada – Tjeckien 5/1: Underskattas tjeckerna?

Simon Pålsson Publicerat: 4 januari 2018

Den intensiva hockeytorsdagen fortsätter hela vägen in på fredagsmorgonen när JVM-semifinalen mellan Kanada och Tjeckien ska avgöras. Tack för det säger vi!

Den sena semifinalen från JVM spelas först klockan 02:00 natten till fredag svensk tid, men det lär inte hindra oss från att bänka oss för lite mer härlig ishockey. För den som inte har något att göra på torsdagen går det att först njuta av SHL, därefter Sveriges semifinal i JVM och sist det intressanta mötet mellan Kanada och Tjeckien. Inte dåligt.

Det är ingen slump att Kanada gäller som solklara favoriter inför det här mötet. Det rör sig om turneringens klart bästa lag mot ett lag som tråcklat sig till semifinal. Konstigt vore väl annat, än om kanadensarna hölls som klara favoriter hos bland andra spelbolagen alltså.

Kanada har gjort processen kort med de dåliga lagen, precis som vanligt. 8-0 mot Danmark, 6-0 mot Slovakien var två rena slakter i gruppspelet. 8-2 mot Schweiz i kvartsfinalen var också en rejäl käftsmäll. Däremot blev det förlust i förlängning mot USA (4-3) och ”bara” 4-2 mot Finland – det Finland som Tjeckien alltså slog ut.

Tjeckerna kan streta emot

Redan nu vill vi ha det här sagt: Kanada kommer att vinna. Det ska väldigt mycket till om tjeckerna ska lyckas skaka liv i den här tillställningen, det är känslan. Kanadensarna sitter återigen på en gyllene generation spelare och är favoriter till att nypa guldet senare i veckan. Så är det bara.

Å andra sidan har Tjeckien gjort en fin turnering. Det blev visserligen förlust mot Sverige, 3-1, och segrarna mot Vitryssland och Schweiz var knappast i galet övertygande stil. Å andra sidan vann laget både mot Ryssland i gruppspelet och mot Finland i slutspelet. Det säger ändå nåt. Målfarligheten är också slående, varpå vi tror att de kan såra ett offensivt Kanada i omställningsspelet.

Kanada vinner, men det blir ingen monsterslakt.

Tjeckien +4 (asian handicap) är spelvärt till 1,76 hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tjeckien +4 (asian handicap)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, fredag 5/1
TV:   svtett logo
Stream:   svtplay logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: