Speltips inför JVM: Sverige – Schweiz 30/12: Komfortabelt, inte mer

Simon Pålsson Publicerat: 30 december 2017

Gruppspelet i JVM fortsätter med match mot Schweiz för svensk del. Här borde det bli tal om en väldigt enkel seger, men mer än så förväntar vi oss faktiskt inte.

Gruppspelet i JVM åker vidare och allt är som upplagt för svensk gruppseger. Som så många gånger förr dominerar Sverige fullkomligt – resultatmässigt menar vi – i gruppspelet i den här turneringen. Det ska bli intressant att se om den här upplagan av juniorkronorna har förmågan att ta sig långt även i slutspelet.

Sverige har i år ett väldigt defensivt viktat lag. På backsidan finns det inte bara väldigt bra spelare, det finns också ett par stjärnor. Men allra främst har Sverige en stark defensiv organisation, vilket är lite ovanligt i JVM-sammanhang där fokus mest brukar handla om en sprudlande offensiv.

I Sveriges fall finns det väl tre riktiga offensiva stjärnor, men känslan är att det inte riktigt räcker för att köra över sitt motstånd. Efter det satt rätt långt inne inledningsvis vann Sverige visserligen premiären mot Vitryssland med 6-1, men 3-1 mot Tjeckien i andra matchen var en bättre fingervisning vad gäller Sveriges nuvarande status. Å andra sidan kan en fin defensiv räcka långt.

Ingen målfest här heller

Nu väntar Schweiz i tredje matchen och något annat än svensk seger vore högst överraskande. Schweizarna förlorade i för sig stort mot Ryssland, 5-2, senast, men känns som ett lag som inte riktigt kommer att kunna hota Sverige så mycket framåt. Samtidigt är schweizarna klart bättre än Vitryssland i försvaret, så någon galen utklassning väntar vi oss inte. Märk väl att Schweiz slog Vitryssland med ynka 3-1 i sin premiär.

Det finns en viss risk eller chans, hur ni nu vill se det, att Sverige står inför ett målvaktsbyte här. Förstamålvakten Filip Gustavsson kan få sitta på bänken för att ge Filip Larsson chansen istället. I ärlighetens namn är det ingen större försvagning.

Vi väntar oss ingen målfest här, utan tror att Schweiz står emot hyfsat. 4-1/5-1 till Sverige låter rimligt. Under 6,5 mål (ordinarie tid) synas till 1,72 gånger krämen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 6,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, lördag 30/12
TV:   svttva logo
Stream:   svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: