Speltips inför Kanada – Finland 4/1: Sen semifinal i JVM

Simon Pålsson Publicerat: 4 januari 2020

Finland står inför sin tuffaste utmaning hittills när Kanada väntar i den sena semifinalen i JVM 2019/2020.

Annons:

Det är nu dags att kliva in i den avgörande fasen av JVM-turneringen med två semifinaler, som båda spelas på lördagen. Därefter är det dags för final och bronsmatch dagen därpå. Det kommer med stor sannolikhet att bli en stark avslutande helg i detta ungdomsmästerskap.

Hur som helst spelas den senare semifinalen först på kvällen. Då ska Kanada ta sig an Finland, som förra året blev mästare efter att ha imponerat stort rakt igenom hela turneringen och inte minst steppat upp i slutspelet.

Den här gången har man varit lite krampaktiga i gruppspelet och både förlorat mot Sverige samt Schweiz. Det var en ordentlig missräkning för det lag som hade en JVM-titel att försvara. Men man måste vara helt ärlig och säga att truppens styrka inte riktigt matchar den finska truppen från förra året.

Med det sagt vann Finland sin kvartsfinal mot USA med 1-0 efter en tät historia. Det gör att man har ett bra go i laget inför matchen mot Kanada. Här tror vi dock att utmaningen når en nivå högre, inte minst med tanke på att Kanada är ett så starkt offensivt lag.

Kanada körde exempelvis över Slovakien med hela 6-1 i sin kvartsfinal. Det om någonting ger en bra boost inför semifinalen mot Finland.

Annons:

Bra tid för nedsläpp

Med nedsläpp klockan 19:00 finns det all chans att skruva in rätt kanal för att följa den avslutande semifinalen i JVM. Kanada och Finland har också haft en tendens att bjuda på underhållande matcher i den här turneringen, samtidigt som vi ser en lång trend med heta matcher mellan lagen i JVM-sammanhang.

Eller vad sägs om förra årets möte? Då var det nämligen kvartsfinal som gällde och Finland, som senare skulle komma att bli JVM-mästare, vann med 2-1 efter en riktigt tät historia. I övrigt brukar det bli målrikt när lagen möts.

Med tanke på förra årets match kan vi inte tänka oss någonting annat än att Kanada är ute efter revansch. I stora drag påminner organisationen och delvis spelartruppen om förra årets lag. Det gör att det finns en stor revanschlusta inom det kanadensiska laget nu.

Dessutom tycker vi – även fall det är svårt att jämföra två lag som inte har spelat mot varandra – att det kanadensiska laget har en högre höjd. Det känns som att man helt enkelt är ett något bättre hockeylag och det spelar såklart stor roll när det blir skarpt läge på allvar.

Kanada att vinna JVM-semifinalen under ordinarie tid spelas till 1,63 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Kanada vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,63 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, lördag 4/1
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Annons:


Annons: