Speltips inför Kanada – Slovakien 2/1: Slakt i kvartsfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 2 januari 2020

Allt annat än en vinst för Kanada i JVM-kvartsfinalen mot Slovakien vore en dunderskräll som kommer att ge ordentligt eko.

Annons:

Kanada var redan inför turneringen den stora favoriten till att plocka hem ett nytt JVM-guld och efter gruppspelet finns det ingen större anledning att ifrågasätta den värderingen. Från vår sida, från spelbolagens och från många experter är Kanada nu en av huvudkandidaterna till att faktiskt gå hela vägen ännu en gång. Det har man som bekant gjort förut.

I den första utmaningen, det första hindret, på vägen fram mot en final möter man Slovakien. Det är ett landslag som man ska vara ett par klasser bättre än och som man ska passera utan att ens förta sig. Det är vår fasta övertygelse så här på förhand.

Hur som helst kan vi utveckla det genom att slänga ett öga på resultaten i gruppspelet. Då vann Slovakien nämligen inte mer än en match – mot Kazakstan. I en grupp bestående av fem lag, där fyra ska gå vidare, räckte det för att ta sig till kvartsfinal. Men i ärlighetens namn borde den platsen ha varit Tysklands, om det inte vore för att tyskarna lottades in i mardrömsgruppen. Med totalt 21 insläppta mål i övriga matcher, mot de bra lagen i gruppen, har Slovakien visat att man inte håller nivån som krävs.

Då ska Kanada alltså bara kunna leka hem den här matchen. Nu såg man i för sig darriga ut mot Ryssland i den andra omgången, men totalt sett har man varit starka i gruppspelet. 7-2-vinsten mot Tjeckien i den sista omgången gör att man kommer in med en väldig energi till den här slutspelsfasen.

Annons:

Kanada är svårplacerade

Inför i stort sett alla turneringar i hockey ser man Kanada som en av favoriterna, oavsett om det är på herr- eller damsidan vi pratar om. Dessutom har man på båda sidor en stark ungdomsverksamhet som tar fram nya talanger varje säsong och som gör att även ungdomslandslagen är att räkna med. Det hela handlar såklart om att hockey så gott som är religion längst upp i Nordamerika.

Med det sagt är det Kanada som den här säsongen spelar JVM ett lite extra intressant landslag, med flera profiler och ett par spelare som redan har hunnit visa framfötterna. Som lag har man också imponerat stort genom att vinna sin grupp före tunga lag som Ryssland, USA, Tjeckien och Tyskland. Det är utan tvekan så att det här var den tuffa gruppen.

Resultaten i mer exakthet gick vi igenom tidigare, men vi kan väl enkelt konstatera att Kanada är det bättre laget när man nu möter Slovakien. Det är ett lag som inte riktigt har på den här nivån att göra och som i våra ögon är klart sämre än bland annat Tyskland som inte ens gick vidare till kvartsfinal.

Kanada -4,5 spelas därför till 1,67 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Kanada -4,5
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:00, torsdag 2/1

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 


Annons: